Driemaal goud voor Rowwen Hèze Driemaal goud voor Rowwen Hèze

Verzamelalbum ‘Kilometers’ bijna platina

, Pierre Oitmann

Driemaal goud voor Rowwen Hèze

Verzamelalbum ‘Kilometers’ bijna platina

Pierre Oitmann ,

De dialectband Rowwen Hèze kreeg gisteravond in Maastricht uit handen van André Rieu drie gouden platen uitgereikt. De onderscheidingen zijn voor de albums ‘Dageraad’, ‘Kilometers’ en ‘Rodus & Lucius’, die ieder goed zijn voor ruim 35.000 verkochte exemplaren. Het verzamelalbum ‘Kilometers’ is volgens de band zelfs hard op weg naar een platina-status. Hiervoor moeten er 60.000 exemplaren verkocht worden.

Verzamelalbum ‘Kilometers’ bijna platina

De dialectband Rowwen Hèze kreeg gisteravond in Maastricht uit handen van André Rieu drie gouden platen uitgereikt. De onderscheidingen zijn voor de albums ‘Dageraad’ (2003), ‘Kilometers’ (2005) en ‘Rodus & Lucius’ (2006), die ieder goed zijn voor ruim 35.000 verkochte exemplaren. Het verzamelalbum ‘Kilometers’, waarvan de fans van Rowwen Hèze mede de samenstelling bepaalden, is volgens de band zelfs hard op weg naar een platina-status. Hiervoor moeten er 60.000 exemplaren verkocht worden.

De gouden platen werden uitgereikt in het Theater Aan ‘t Vrijthof, tijdens een optreden van Rowwen Hèze. Joekskapel Mekkeluk Zat onderbrak de show door het podium op te marcheren, gevolgd door de Maastrichtse violist Rieu. De band liet weten verrast te zijn door de actie. Rieu prees Rowwen Hèze omdat de band het dialect trouw blijft en daar succes mee heeft. Volgens Rieu heeft de band uit America daarmee “een eigen identiteit ontwikkeld”.

Het in 2006 verschenen ‘Rodus & Lucius’ was het eerste album van Rowwen Hèze dat de Album Top 100 aanvoerde en tevens de eerste cd op het eigen label van Rowwen Hèze. De eerdere albums, inclusief ‘Dageraad’ en ‘Kilometers’, zijn allen uitgekomen bij HKM/CNR. Afgelopen najaar verscheen de cd en dvd van de huidige theatertour, ‘Saus’.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg