"Voorlopig laatste" optreden GooGooMuck in de Melkweg "Voorlopig laatste" optreden GooGooMuck in de Melkweg

Eerbetoon aan The Cramps in Amsterdam en nieuwe EP in het voorjaar

, Pierre Oitmann

"Voorlopig laatste" optreden GooGooMuck in de Melkweg

Eerbetoon aan The Cramps in Amsterdam en nieuwe EP in het voorjaar

Pierre Oitmann ,

De band GooGooMuck geeft donderdag 26 februari zijn laatste optreden in de Melkweg in Amsterdam, tijdens een tribute-avond aan de onlangs overleden Lux Interior, zanger van The Cramps. Het korte bestaan van de band GooGooMuck zal worden afgesloten met een EP. “Tja, of er moet natuurlijk een erg leuke aanbieding komen.”

Eerbetoon aan The Cramps in Amsterdam en nieuwe EP in het voorjaar

De band GooGooMuck geeft donderdag 26 februari zijn laatste optreden in de Melkweg in Amsterdam, tijdens een tribute-avond voor de onlangs overleden Lux Interior, zanger van The Cramps. “Wel zal rond het voorjaar nog een nieuwe EP opgenomen en uitgebracht worden”, aldus Mark Deckers, gitarist en vocalist van GooGooMuck. Tijdgebrek wordt door de band als reden van opheving gegeven.

Tijdens de eerste voorronde van Nu Of Nooit 2009 in poppodium Fenix in Sittard, op zaterdag 10 januari, debuteerde GooGooMuck voor publiek. “Muzikaal zeer onderhoudend”, oordeelde 3VOOR12/Limburg toen. GooGooMuck werd afgelopen week benaderd door de Melkweg om te spelen op een avond ter nagedachtenis aan Lux Interior, die op 4 februari van dit jaar overleed. De link tussen het Limburgse trio en Lux Interior is dat GooGooMuck is vernoemd naar het gelijknamige nummer van The Cramps. “Dit zal voorlopig GooGooMucks tweede en tevens laatste optreden zijn”, zo zegt Deckers. “Tja, of er moet natuurlijk een erg leuke aanbieding komen.”

GooGooMuck is de enige liveband tijdens het Nederlandse afscheid van The Cramps-zanger Interior. Wel worden er nog plaatjes gedraaid door Dikke Dennis, Bone, Dab en Rockin’ Bones en verschillende sprekers komen anekdotes vertellen over de band die aan de wieg stond van de psychobilly. De deuren van de Oude Zaal van de Melkweg openen om 21.00u, GooGooMuck speelt rond 23.00u

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg