Limburgse finale PopSport in De Bosuil Limburgse finale PopSport in De Bosuil

Elf jonge Limburgse bands spelen 15 februari in Weert

, Redactie

Limburgse finale PopSport in De Bosuil

Elf jonge Limburgse bands spelen 15 februari in Weert

Redactie ,

Op zondag 15 februari 2009 vindt de halve finale van Popsport in Limburg plaats in MC de Bosuil te Weert. Uiteindelijk zullen twee bandteams de halve finale winnen en doorstromen naar de landelijke finale die op zondag 10 mei 2009 plaatsvindt in poppodium Mezz in Breda.

Elf jonge Limburgse bands spelen 15 februari in Weert

Op zondag 15 februari 2009 vindt de halve finale van Popsport in Limburg plaats in MC de Bosuil te Weert. In tegenstelling tot vorig jaar zullen tijdens deze halve finale alleen de elf Limburgse deelnemers zich presenteren. 

Uiteindelijk zullen twee bandteams de halve finale winnen en doorstromen naar de landelijke finale die op zondag 10 mei 2009 plaatsvindt in poppodium Mezz, Breda. Behalve Limburg zullen ook de provincies Zeeland en Noord-Brabant ieder twee bands voor de landelijke finale afvaardigen.

De deelnemende Limburgse bands aan Popsport 2008-2009 zijn:

CompleXX – Trevianum Scholengroep, Sittard
No History – SG St. Ursula, Horn
The Ugly Grampas - Lyceum Schöndeln, Roermond
El Bandito – Raayland College, Venray
Undivided – Graaf Huyn College, Geleen
Stuffed Animal – Porta Mosana College, Maastricht
Skipping the Shadows – Bernardinus College, Heerlen
Checkered – Bisschopelijk College, Weert
De Dudes – Portamosana College, Maastricht
Izonix – Trevianum Scholengroep, Sittard
Fire Leaf – Trevianum Scholengroep, Sittard

In oktober 2008 zijn 26 bandteams uit drie provincies begonnen met het volgen van meer dan 180 workshops. Deze workshops zijn gericht op de muzikale en zakelijke ontwikkeling van de band. Een jury, in Limburg bestaande uit Bart Oostindie (singer/songwriter), Pierre Oitmann (3VOOR12/Limburg, Podiuminfo) en Marc Rutten (Hogeschool Zuyd Conservatorium Maastricht), zal twee bands selecteren die het traject het beste hebben doorlopen en dus de meeste ontwikkeling hebben doorgemaakt. 

Deze twee bands stromen door naar het landelijke finale traject, waar hun extra coaching, studiotijd en een fotoshoot ten dele valt. Daarnaast winnen de finalisten een professionele fotoshoot, verschijnen hun tracks op een verzamel-cd en treden ze op tijdens de landelijke finale in Breda.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg