Jong talent schittert tijdens halve finale PopSport 2008-2009 Jong talent schittert tijdens halve finale PopSport 2008-2009

Elf jonge Limburgse bands laten hun kwaliteiten zien

, Sander Stijnen

Jong talent schittert tijdens halve finale PopSport 2008-2009

Elf jonge Limburgse bands laten hun kwaliteiten zien

Sander Stijnen ,

Zondagmiddag 15 februari 2009 presenteerden de elf Limburgse deelnemers van Popsport 2009 zich in muziekcentrum De Bosuil in Weert.

Elf jonge Limburgse bands laten hun kwaliteiten zien

Na een traject van vier maanden presenteerden de Limburgse deelnemers van Popsport 2009 zich zondagmiddag 15 februari 2009 in Muziekcentrum de Bosuil in Weert. Uiteindelijk waren Stuffed Animal en Izonix de bands die Limburg mogen gaan vertegenwoordigen in de finale op 10 mei in poppodium Mezz in Breda.

De band die deze zondagmiddag het spits af mag bijten is No History. De stijl van deze jonge band is het best te betitelen als energieke (punk)rock met een vleugje ska. Op het podium ziet er band goed uit en ze weten precies waar ze mee bezig zijn.

Checkered
is de tweede band die deze middag op het podium staat. De band noemt zijn muziek poppunk. Echter, er zijn ook invloeden van bands als Paramore terug te horen in de sound van Checkered. Met een groot aantal fans in de zaal weet de band uiteindelijk de prijs voor de beste song van de middag te winnen.

De heren van Complexx doen oude tijden herleven. Met een mix van 'vintage' blues en aanstekelijke pop laat dit vijftal horen dat er heel wat potentie in zit. Drummer Stephan laat met zijn drumsolo horen over een aardig staaltje techniek te beschikken.

Pompende beats met daarover een flinke dosis rock-’n'-roll, dat is Undivided! Deze mannen zijn goed op elkaar ingespeeld en hadden het prima naar hun zin op het podium. De band haalt zijn invloeden uit muziek van bands als Bon Jovi en Led Zeppelin, wat duidelijk hoorbaar is in diens eigen sound.

Na Undivided is het de beurt aan Stuffed Animal. Zoals de bandnaam al doet vermoeden nemen deze mannen zichzelf niet zo serieus. Het geluid dat ze produceren is wel erg goed! Vooral de cover van 'Suck My Kiss' van de Red Hot Chili Peppers wordt erg goed ontvangen door het publiek.

Izonix is de eerste band die na de pauze optreedt. De band maakt een zelfverzekerde indruk en de podiumact is goed voorbereid en professioneel. Met een mix van funk en rock overtuigen ze de bezoekers en jury van zijn kwaliteiten.

Hard, strak, aggressief: El Bandito! Deze band uit Venray tovert een snoeiharde set uit zijn hoge hoed, waar de energie vanaf straalde. De band is echter een beetje slordig wat er voor zorgt dat het niet helemaal goed overkomt.

Fire Leaf neemt ons mee naar de oude tijden waarin AC/DC en Guns 'N Roses een belangrijke rol spelen. De gitarist, gekleed in een leren jasje à la Slash, de bassist met een boerenzakdoek aan zijn broek en een zanger die zelfverzekerd overkomt, maakt dit geheel tot een ware rockshow.

De 'jonge helden' van De Dudes laten zien dat ze over flink wat talent beschikken! Zanger Frits blijkt een prima frontman te zijn en met het catchy 'Dubadiedoe' krijgen deze jongens de zaal helemaal plat!

The Ugly Grampas
is een band uit de omgeving Roermond die lekkere popliedjes maakt. Minpunt is dat de band erg verlegen overkomt op het podium. Tijdens het tweede nummer dat ze spelen is dit duidelijk minder het geval, waardoor het een prima optreden wordt.

De laatste band van deze middag was het Heerlense Skipping The Shadows. Op het podium lijkt de band vrij statisch, maar de muziek is stevig.  Qua bezetting doet de band denken aan SAT2D en met veel repeteren kan de groep wellicht ook net zo groot worden.

Zoals gezegd koos de jury, bestaande uit Bart Oostindie (singer/songwriter), Pierre Oitmann (3VOOR12/Limburg, Festivalinfo) en Marc Rutten (Hogeschool Zuyd Conservatorium Maastricht), uiteindelijk voor de bands Izonix en Stuffed Anmials. Zij mogen Limburg vertegenwoordigen in de finale van Popsport 2009 op 10 mei in poppodium Mezz in Breda.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg