Het instituut van de eigenzinnige hardrock luistert naar de naam Kings X Het instituut van de eigenzinnige hardrock luistert naar de naam Kings X

Kings X-factor zet Rock Temple op zijn kop

, Raymond Kruijen

Het instituut van de eigenzinnige hardrock luistert naar de naam Kings X

Kings X-factor zet Rock Temple op zijn kop

Raymond Kruijen ,

De driemansformatie Kings X timmert reeds ruim twintig jaar aan de weg. Vijftien releases verder concluderen we dat ze nog steeds in de originele bezetting op het podium staan en zijn ze ook nog steeds even eigenzinnig.

Kings X-factor zet Rock Temple op zijn kop

De driemansformatie Kings X timmert reeds ruim twintig jaar aan de weg. Vijftien releases verder kunnen we concluderen dat ze nog steeds in de originele bezetting op het podium staan, en met een muzikaal palet van funk, pop, rock, prog en metal (een niet alledaagse combinatie in de hardrockwereld) zijn ze ook nog steeds even eigenzinnig. 3VOOR12/Limburg was dan ook graag live getuige van deze drie eigengereide “koningen”.

Na negenen wordt voor een goedgevulde Rock Temple ingezet met het nummer ‘Groove Machine’. Het geluid is vanaf het begin uitstekend en de bas van zanger/bassist Doug Pinnick  ronkt lekker zwaar in combinatie met zijn veelzijdige stembereik. Het enthousiaste publiek wordt getrakteerd op oldies als onder meer ‘Pleadies’, ‘Black Flag’ en ‘Looking For Love’. Ook hun meest recente wapenfeit 'XV' wordt met de nummers ‘Go Tell Somebody’, ‘Move’ en ‘Pray’ niet overgeslagen.

De muzikale smeltkroes wordt retestrak naar het podium vertaald.  De band speelt vol overgave en dit wordt duidelijk gewaardeerd door het publiek. Het nummer ‘Julie’ wordt gezongen door gitarist Ty Tabor, en als afsluiter bouwt zanger Doug een mooie climax op met ‘Over My Head’ van hun tweede album. Op dit nummer zat het publiek met smart te wachten, zo blijkt uit de enthousiaste reacties. Met deze Kings X-“evergreen” laat de frontman zich vocaal gezien ook helemaal gaan.

Dat deze uitsmijter naar meer smaakt is niet zo vreemd. Het publiek weet de band met “we want more” tot drie keer toe te verleiden met een toegift. Het enthousiasme van het publiek wordt duidelijk gewaardeerd en Kings X gaat door met wat ze al de hele avond doen: het beste van zichzelf geven. Met het toepasselijke nummer ‘King’ sluiten de drie koningen hun show af.

Drie topmuzikanten kwamen, zagen en overwonnen. Hun eigenzinnige hardrock zorgde voor een onvergetelijke muziekavond. Dat de band zich na het optreden ook nog onder het publiek begaf, laat bovendien zien dat deze koningen dicht bij hun ‘volk’ zijn blijven staan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg