Winger beheerst de kunst van het overleven Winger beheerst de kunst van het overleven

Winger snoert boze tongen muzikaal de mond

, Raymond Kruijen

Winger beheerst de kunst van het overleven

Winger snoert boze tongen muzikaal de mond

Raymond Kruijen ,

Winger is terug met een gloednieuw album. Donderdag 26 november lieten ze de nieuwe nummers, en enkele klassiekers uit hun repertoire, horen aan het publiek in muziekcentrum de Bosuil in Weert.

Winger snoert boze tongen muzikaal de mond

Begin jaren negentig is grunge de artistieke doodsteek voor veel melodic rock bands, waaronder Winger. In die tijd zijn er ook nog eens boze tongen in de media die de draak steken met Kip Winger en de zijnen. In 2009 is de band terug met een sterk album, dat ze vanavond live op het Nederlandse rock publiek loslaten.
 
De band trapt af, voor een volle Bosuil, met 'Stone Cold Killer' van hun nieuweling, hun album 'Karma'. De nieuwe nummers klinken 'heavy', maar wel heel melodieus. Dat blijkt bijvoorbeeld bij het nummer 'Deal With The Devil'.

De muziek kenmerkt zich voornamelijk door goed verteerbaar, stevig guitaarwerk. Verantwoordelijk daarvoor is Reb Beach die in tegenstelling tot bij zijn andere 'broodheer' Whitesnake, vanavond carte blanche heeft, voor wat hij uit zijn 6-snarig instrument tovert.

Kip Winger is als frontman verantwoordelijk  voor de ronkende bas en voor het ruwe doch zuivere (ondanks een flinke verkoudheid) stemgeluid. Voor de Winger klassiekers neemt de frontman plaats achter de toetsen, dan laat hij de baspartijen over aan een stand-in. Het publiek draagt de band tijdens nummers als 'Miles Away', 'Headed For A Heartbreak' en  'Seventeen' op handen.

De hoogtijdagen van Winger liggen alweer wat jaartjes terug, evenals het grunge tijdperk. Vanavond maken ze duidelijk dat Winger er nog steeds is en klaarblijkelijk vastbeslotener dan ooit tevoren. Winger is een 'winner'!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg