Ilse “a miracle” in Heerlen Ilse “a miracle” in Heerlen

Ilse DeLange twee dagen te gast in het Parkstad Limburg Theater, Heerlen

, Nadia Hagen

Ilse “a miracle” in Heerlen

Ilse DeLange twee dagen te gast in het Parkstad Limburg Theater, Heerlen

Nadia Hagen ,

Met haar nieuwste album ‘Incredible’ (2009) heeft Ilse DeLange de afgelopen maanden een groot aantal prijzen gewonnen. Op 27 en 28 november mocht ze in het Parkstad theater Heerlen laten zien, waarom ze terecht de TMF Award voor ‘Beste live act’ overhandigd heeft gekregen. 3VOOR12/Limburg was op 28 november bij haar tweede concert in Heerlen aanwezig.

Ilse DeLange twee dagen te gast in het Parkstad Limburg Theater, Heerlen

Begin november is Ilse DeLange begonnen met haar clubtour door diverse grote zalen van Nederland. Na meerdere zalen in de randstad en in het midden van het land bezocht te hebben, was nu de buurt aan het theater in Heerlen. Zoals alle andere concerten, waren de twee avonden in het zuiden van het land ook volledig uitverkocht.

Vanaf het eerste liedje leek Ilse haar publiek met haar grote, stralende ogen en ruwe, maar gevoelige countrystem te betoveren. Hierbij bewoog ze ritmisch over het podium en maakte contact met het publiek. De setlist bestond voornamelijk uit liedjes van haar nieuwste album ‘Incredible’ aangevuld met oudere liedjes en lekkere meezingers en grootste hits sinds het begin van haar carrière. Opvallend was dat Ilse minder country klanken liet horen dan in de afgelopen jaren.
Sinds haar uitverkocht optreden in Ahoy in maart 2009 heeft haar vijfkoppige band versterking gekregen door twee background zangeressen. Door deze extra stemmen klonken de liedjes nog ronder en voller dan ooit tevoren.
Na een solostuk met haar alleen op gitaar, bekende Ilse erg zenuwachtig geweest te zijn. Ondanks haar grote succes is ze steeds haarzelf gebleven. Juist hierdoor houdt het publiek van deze sympathieke, soms wat verlegen jonge vrouw uit Almelo.

De prachtige avond met rustige, romantische nummers afgewisseld door lekkere dansplaten, eindigde met een cover van ‘I will always love you’ van Dolly Parton, net als in de show bij Paul de Leeuw.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg