Belg dood aangetroffen bij festivalterrein Solar Belg dood aangetroffen bij festivalterrein Solar

Politie arresteert festivalbezoeker wegens vermoedelijk drugsbezit

, Pierre Oitmann

Belg dood aangetroffen bij festivalterrein Solar

Politie arresteert festivalbezoeker wegens vermoedelijk drugsbezit

Pierre Oitmann ,

Nabij het terrein van Solar Weekend Festival in Roermond werd gistermiddag een dode man aangetroffen in zijn auto. De combinatie van alcohol, softdrugs en cocaïne is zeer waarschijnlijk de doodsoorzaak. Er zijn nog zes mensen onwel geworden op de festivalcamping en er is een man opgepakt wegens vermeend drugsbezit.

Politie arresteert festivalbezoeker wegens vermoedelijk drugsbezit

Nabij het terrein van Solar Weekend Festival in Roermond werd gistermiddag een dode man aangetroffen in zijn auto. Het gaat om een 21-jarige man uit de Belgische plaats Retie. Forensisch onderzoek wijst uit dat er sporen van alcohol, softdrugs en cocaïne in het bloed van de man aanwezig waren. De combinatie van deze middelen is zeer waarschijnlijk de doodsoorzaak van de Belg.

De man is niet op het festivalterrein van Solar geweest, maar kwam de voorgaande nacht terug van een ander feest. Bij aankomst in Roermond parkeerde de man zijn auto langs De Weerd, een locatie in de Maasplassen bij Roermond, waar Solar sinds 2005 gehouden wordt. Het is onduidelijk of de man na aankomst nog op de festivalcamping is geweest. Deze was vanaf vrijdag al toegankelijk voor bezoekers met een campingbandje. De politie heeft het lichaam zaterdagavond vrijgegeven en overgedragen aan de nabestaanden in België.

Op de festivalcamping van Solar zijn gedurende de eerste nacht vier mensen onwel geworden en zaterdag nog eens twee. Vijf hiervan zijn overgebracht naar het St. Laurentius-ziekenhuis in Roermond. De politie vermoedt gebruik van de partydrugs GHB of Ketamine, maar kan dit nog niet bevestigen. Ook is het nog onduidelijk of deze gevallen iets te maken hebben met het overlijden van de Belg. De beveiliging op Solar werd zaterdagavond aangescherpt en organisator Extrema verspreidde informatie over de drugs die in omloop zijn, met het advies dezen niet te gebruiken.

Kort voor 21.00u gisteravond werd er op het festivalterrein een man gearresteerd. De verdachte wist langs de beveiliging bij de entree te komen en vluchtte meteen daarna het festivalterrein op. De vlucht werd vroegtijdig verhinderd door aanwezige politiemensen en beveiliging. De man werd overmeesterd en in de boeien geslagen. Nadat de man werd afgevoerd liet een agent enkele omstanders een plastic zakje zien dat de verdachte bij zich zou hebben gedragen. Over de inhoud van het zakje en de identiteit van de man heeft de politie nog geen informatie naar buiten gebracht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg