Roermond toch niet oninteressant voor C-Mon & Kypski Roermond toch niet oninteressant voor C-Mon & Kypski

Metro: "In de Azijnfabriek hoor je een topjaar niet te eindigen"

, Erik Luyten,

Roermond toch niet oninteressant voor C-Mon & Kypski

Metro: "In de Azijnfabriek hoor je een topjaar niet te eindigen"

Erik Luyten, ,

Op 9 januari verscheen er in de gratis krant Metro een twee pagina's lang interview met de Utrechtse band C-Mon & Kypski door Jochem Geerdink. Het artikel was voor de Roermondenaar reden om boos te worden, door de titel 'Topjaar niet in Roermond eindigen'. Heeft de band lak aan fans in kleine zalen, of is er meer?

Metro: "In de Azijnfabriek hoor je een topjaar niet te eindigen"

Op 1 december 2007 speelde C-Mon & Kypski zijn laatste show van het jaar in de Azijnfabriek in Roermond. De show werd door zowel het publiek als de band zeer plezierig ervaren, net als het optreden op het Bevrijdingsfestival eerder dat jaar.

Op 9 januari publiceerde Metro een interview met de band door Jochem Geerdink. Het artikel wordt voorafgegaan door de niets verhullende kop 'C-Mon & Kypski: Topjaar niet in Roermond eindigen'. Aan het eind van het interview, dat weinig nieuws over de band weet prijs te geven, volgt onderstaande passage:

"Voordat de opnames van het nieuwe album beginnen, wacht eerst nog Circus C-Mon & Kypski. Het idee daarvoor werd geboren nadat het kwartet na Lowlands in het najaar nog enkele maanden langs het clubcircuit tourde. Dat zorgde ergens voor een onbevredigend gevoel. "Ons laatste optreden was in de Azijnfabriek in Roermond. Met alle respect, daar hoor je een dergelijk topjaar niet te eindigen", vindt Collignon, terwijl de overige drie bandleden lachend instemmen. "We zien de drie optredens ook niet als begin van een nieuw jaar, maar meer als een heel plezierig staartje van vorig jaar", besluit Akkermans."

Vrijwel direct reageren vaste bezoekers van de Azijnfabriek woedend op het artikel op het forum van de zaal en het gastenboek van de band.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg