Jaya The Cat in de Sittardse carnavalsoptocht Jaya The Cat in de Sittardse carnavalsoptocht

“We zullen het ons waarschijnlijk niet eens kunnen herinneren”

, Maurice Kamps,

Jaya The Cat in de Sittardse carnavalsoptocht

“We zullen het ons waarschijnlijk niet eens kunnen herinneren”

Maurice Kamps, ,

Het zal even schrikken zijn voor de argeloze toeschouwer. Het is dan ook weer eens wat anders dan de Philharmonie en ’T Trumke En ’T Tröötje, maar Hel En Valsj wordt het vast en zeker: Jaya The Cat uit Boston, die een punky reggae party bouwen op een carnavalswagen in de Grote Optocht van Sittard.

“We zullen het ons waarschijnlijk niet eens kunnen herinneren”

“Sittard is een van de eerste plaatsen in Nederland waar we gespeeld hebben en het heeft een hele goede scene voor zo’n kleine stad. Plus: er wonen veel geliefde vrienden van ons”, verklaart voorman Geoff Lagadec de bijzondere band van Jaya The Cat met Sittard. Hij duidt onder andere op het drietal achter Music Machine Records, voor wie de groep in 2004 ‘Ernesto’s Burning’ opnam, die ook zorgden voor de carnavalswagen.

Wie verantwoordelijk is voor het idee om mee te trekken in de Grote Optocht weet hij niet meer: “Volgens mij is het ontstaan tijdens een dronken avond in Ernesto’s. Ik weet niet zeker wie ik de schuld moet geven.”

Lagadec vierde de afgelopen vijf jaar carnaval in de Limburgse stad, hij weet dus wat hij kan verwachten. “Bier, snoep en mensen die verkleed zijn als fuzzy bear and shit. We zullen het ons waarschijnlijk niet eens kunnen herinneren.”

De reggaerockers uit Boston breiden hun instrumentarium uit met keyboards, samples, percussie en een heuse tiki bar, die ook op de carnavalswagen niet ontbreekt. Het Sittardse Optochtcomité is echter streng: de wagen is, omdat er alcohol geschonken wordt, bij voorbaat uitgesloten voor de prijzen… Behalve van een vaantje moet Jaya om veiligheidsredenen ook afzien van het gebruikelijke uitdelen van tequila aan het publiek.

Een andere eis is het spelen van tenminste twee carnavalsnummers. “Om eerlijk te zijn: ik weet niet zeker welke nummers we gaan spelen, volgens mij iets van Rowwen Hèze”, vertelt de zanger. Op het nieuwe album ‘Late Night Transmissions With…’ zingt Geoff, die inmiddels drie jaar in Amsterdam woont: “Closing time, it’s closing in, de bar is gesloten.” Toch gaat hij zich niet wagen aan het taaltje uit dat andere America: “We hebben wat Limburgse vrienden die gaan zingen, dus ik denk dat zij het accent goed kunnen nadoen”, lacht hij.

Maandag speelt Jaya The Cat in Ernesto’s Cantina Mexicana. Op 17 mei draait Geoff (alias Deejay Massive Revenge In Paris), samen met Music Machine’s Jan als The Dubbrothers in het café van Nieuwe Nor tijdens abNORmaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg