Wouter Hamel in de Nieuwe Nor

Pop-Jazz-Cat in Heerlen

Dinja Paters ,

Op 18 december j.l. deed jazz-vocalist Wouter Hamel de Nieuwe Nor aan. Dit optreden te Heerlen was een van de laatste in een clubtour van vijf maanden. Na een maandje podiumrust pakt hij de draad weer op, dan met een theatertour. Dan staat er ook een nieuwe cd op stapel.

Pop-Jazz-Cat in Heerlen

Op 18 december j.l. deed jazz-vocalist Wouter Hamel de Nieuwe Nor aan te Heerlen. Hamel was bezig met een clubtour die inmiddels (op 21 december) is geëindigd en die welgeteld 5 maanden heeft geduurd. Na een maandje podiumrust zal Wouter Hamel en band het startsein geven voor een heuse theatertour, die 24 januari 2009 begint in schouwburg Amphion in Doetinchem.

Op 18 december stond hij dus in Heerlen. Het voorprogramma werd verzorgd door de band Lavalu, bestaande uit singer/songwriter Marielle Woltring en drummer Yongu Sun. Verrassend. Heeft in de verte wat weg van Heather Nova.

De jazz-pop van Wouter Hamel spreekt een gevarieerd publiek aan, zo bleek uit de opkomst. Jong en oud hadden hun weg gevonden naar de Nieuwe Nor. De jazz die hij ten gehore bracht, heeft dan ook niets weg van ingewikkelde bebop of fusion, het is meer easy listening jazz à la Jamie Cullum.

Het enthousiasme en de frisheid waarmee hij zijn muziek bracht, werkten aanstekelijk en bij nummers als 'Nothing Any Good' en 'Cheap Chardonney' kwam er dan ook beweging in de zaal. Hij wisselde van xylofoon en megafoon naar gitaar en piano; er zat geen rust in dit jonge muzikale talent.

Na het winnen van het Jazz Vocalisten Concours in 2005 gaat het als een trein voor Hamel. Zijn debuutalbum 'Hamel' werd lovend ontvangen en een paar maanden later stond hij met zijn band op het North Sea Jazz Festival. Bijzonder voor een muzikant die als puber juist naar PJ Harvey, Smashing Pumpkins en Jeff Buckley luisterde, en die pas op het conservatorium van Utrecht in aanraking kwam met jazz.

Op 24 januari 2009 is Wouter Hamel weer te zien. Dan echter niet in de clubs van ons land, maar in het theater. De aftrap is in schouwburg Amphion in Doetinchem. Er komt ook een nieuw album aan: 29 januari verschijnt 'Nobody's Tune'.