Song van het Jaar 2008: de keuze van Yesterday's Men Song van het Jaar 2008: de keuze van Yesterday's Men

"Jammer dat de lyrics van Editors nergens over gaan”

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van Yesterday's Men

"Jammer dat de lyrics van Editors nergens over gaan”

Pierre Oitmann ,

Een nieuwkomer tijdens Nu Of Nooit 2009 is Yesterday's Men, bestaande uit leden van Feromones en Eshilo. Je zou de band kunnen zien als een meer harmonieuze variant op die andere twee, maar duidelijk met een eigen karakter. Stanley op 't Root stelt namens Yesterday's Men zijn lijstje samen van favoriete songs van 2008. "Radiohead geeft ons met 'In Rainbows' weer een topplaat!"

"Jammer dat de lyrics van Editors nergens over gaan”

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Krijgen we nu wéér The Feromones? Nee, dit is Yesterday's Men, een andere band met leden uit Feromones én Eshilo. Incestueus, zoals wel meerdere connecties tijdens de aankomende editie van Nu Of Nooit. Bandlid Stanley Op 't Root is vooral gecharmeerd van de nieuwe Radiohead. "Misschien wel de beste plaat tot nu toe!"

De vijf favorieten van Stanley Op 't Root, electronicus bij Yesterday's Men

5. Fleet Foxes - White Winter Hymnal 
“Onverwachte hit met zweverige zang en een hele lading sfeer van deze muzikale houthakkers. Jammergenoeg viel de rest van de cd wat tegen.”

4. Editors - Bones
“Bij het horen van de eerste typische gitaargeluiden is er geen twijfel mogelijk, dit is Editors! Zoals altijd knallend en episch. Jammer dat de lyrics zoals gewoonlijk nergens over gaan.”

3. Elbow - One Day Like This
“Doves meets Coldplay. Elbow geeft ons een plaat om heerlijk op weg te dromen en heeft een lef om een ellenlange outro neer te zetten: 'So throw those curtains wide, one day like this a year and see me right!'”

2. Sigur Rós - Gobbledigook
“Drie minuten lang sprookjesachtig knallen met onverstaandbare en niksbetekende stemgeluiden, heerlijk! Lowlands 2008 bewees dat Sigur Rós het live ook nog eens in tienvoud waar kan maken!”

1. Radiohead - Jigsaw Falling Into Place
“Strakke drumbeat en meeslepende loopjes en zang. Radiohead geeft ons met 'In Rainbows' weer een topplaat, misschien wel de beste tot nu toe!"


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg