Song van het Jaar 2008: de keuze van Sideshift Harry Song van het Jaar 2008: de keuze van Sideshift Harry

“Als de nood hoog is, weet Duffy 't voor elkaar te krijgen”

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van Sideshift Harry

“Als de nood hoog is, weet Duffy 't voor elkaar te krijgen”

Pierre Oitmann ,

Begin 2008 verscheen 'The Judas Brothel', het tweede album van Sideshift Harry. Van de rappe skapunk was relatief weinig over, maar het resultaat was zeer verfrissend. Tijdens Nu Of Nooit 2004 ging de overwinning aan de neuzen van de Harries voorbij. Vijf jaar na dato probeert de band het opnieuw. Drummer David Smits kiest de beste liedjes van 2008, met Foo Fighters bovenaan. “Knallen!"

“Als de nood hoog is, weet Duffy 't voor elkaar te krijgen”

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. David Smits doet dit jaar met maarliefst twee bands mee aan Nu Of Nooit, te weten Ninkasi Jr. en Sideshift Harry. Hoewel Ninkasi Jr. zijn vuurdoop beleeft tijdens Nu Of Nooit, is Sideshift Harry al een ervaren band. De Harries behaalden in 2004 zelfs al de finale. Drummer David wil net als Dave Grohl "knallen, knallen en nog eens knallen".

De vijf favorieten van David Smits, drummer van Sideshift Harry

5. Duffy - Mercy 
“Tsja, als de nood hoog is qua mannelijke behoeftes is dit dé plaat om 't voor elkaar te krijgen. Mannelijk instinct zullen we maar zeggen!”

4. Moke - This Plan
“Na het 'eerbetoon' van Björn van Zwamen (gitarist en toetsenist bij Sideshift Harry, red.) in de bus van Moke kan ik me alleen maar aansluiten bij zijn mening. Dit heeft de heren van Moke toch wel op de kaart gezet, haha.” Zie ook de keuze van Ninkasi Jr.

3. Snoop Dogg - My Medicine
“Ben niet zo van tha gangsta, maar met Johny Cash erbij stap ik hier graag vanaf", vertelt de drummer. De countryster die meedoet op dit nummer is echter Willie Nelson. Johnny Cash wordt enkel genoemd in het intro. "Ik kan me trouwens ook helemaal herkennen in de term 'medicine'. Er bestaat er voor mij maar één en wat dat is laat ik over aan de brouwer.”

2. Pete Philly & Perquisite - Mystery Repeats
“Ik vind het erg top hoe deze heren hun mix maken. En aangezien we hier met de Harries ook een drang naar hebben, is deze keuze vanzelfsprekend.”

1. Foo Fighters - Long Road To Ruin
“Na Nirvana was ik bang dat dit zo'n 'oh-ja-die-van-Nirvana-gozer-band' zou worden. Maar ik geef graag toe dat de band Foo Fighters een groot rockmonster is waarbij de subtiliteit ook nog aanwezig is.
Simpelweg, rock-'n'-roll!! Knallen, knallen en nog eens knallen!"


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg