Song van het Jaar 2008: de keuze van Moose Da Beat

"Waar the fuck is Leaf???"

Pierre Oitmann ,

Een nieuw gezicht tijdens Nu Of Nooit 2009 is Moose Da Beat. Nou, het zijn stiekem eigenlijk wél bekende gezichten, maar ze maken muziek die je er niet bij verwacht. Het trio heeft een brede muzieksmaak, zo blijkt als Moose Da Beat liedjes uitkiest voor de Song van het Jaar-verkiezing. "We vinden de nummers van Alphabeat en Volbeat fantastisch, maar dat is dan natuurlijk ook familie!"

"Waar the fuck is Leaf???"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. 3VOOR12/Limburg stelt je voor aan het Roermondse discotrio Moose Dat Beat; DJ Sample, MC Homeless en Mixmaister GoGo. Hoe de band live klinkt weet nog niemand, inclusief de band zelf, want Moose Da Beat heeft nog niet eerder een optreden gegeven. Dat wordt heel spannend dus tijdens de voorrondes van Nu Of Nooit! Moose Da Beat kan zonder moeite een top 10 vullen voor de Song van het Jaar-verkiezing, maar mist toch nog een band in de lijst. "Waar the fuck is Leaf?"

De vijf favorieten van Moose Da Beat

5. Calexico - Two Silver Trees
MC Homeless: “Ja, vet dus." DJ Sample wil hier duidelijk nog wat meer over zeggen. "Het gebruik van sounds, ambience, dynamiek en fantastische liedjes maakt Calexico’s nieuwe cd ‘Carried To Dust’, waar ' Two Silver Trees' op staat, een fantastische luisterervaring. 'Two Silver Trees' heeft al die elementen in zich. De sferische klanken van de electrische gitaar en wat volgens mij een harp is - maar dan zo’n Japanse versie, denk ik - waarschijnlijk komt die harp zelfs nog uit een keyboard. Maar goed, de drums met een heerlijke snaresound! en de zwoele stem van zanger Joey Burns maken dit nummer af, geen meesterwerk maar een liedje dat als 'ie gedraaid wordt in de shufflestand van mijn mp3-lijst ik ‘m niet zal doorskippen. Wat bij negen van de tien wel zal gebeuren.”

4. Anderson - Trevor On The Dancefloor
“Ken het nummer niet", zegt Mixmaister GoGo, "maar vette titel!" MC Homeless: "I luv the dancefloor. Vet.”

3. The Ting Tings - That's Not My Name 
“Een lekkere plaat", aldus DJ Sample. "Simpel maar effectief, niks mis mee. Voor thuis bij de afwas, in de douche of op de dansvloer." Mixmaister GoGo: "Die lui hebben volgens mij goed naar Moose Da Beat geluisterd... Erg vet!" MC Homeless is het hiermee eens. "Vet, ze hebben toch nog wat met mijn teksten gedaan.”

2. BPA ft. Dizzee Rascal & David Byrne - Toe Jam
“Wat een combinatie", concludeert Mixmaister GoGo. "The BPA (The Brighton Port Authority, een project van Norman Cook, oftewel Fatboy Slim) samen met Talking Heads-zanger David Byrne en de Londense rapper Dizzee Rascal! Lekker vrolijk springnummer. Mocht het niet de Song van het Jaar worden, dan maar videoclip van het jaar; fantastisch!" "Ik zou ook met David Byrne willen samenwerken", laat MC Homeless enigszins jaloers weten. "Heel vet.”

1. Triggerfinger - First Taste
DJ Sample: “Naar mijn mening niet het beste nummer van de fantastische nieuwe cd van Triggerfinger, maar de vuile gitaarriff met de easy maar poundin' drums zetten al gelijk de juiste ‘mood’ neer voor 'First Taste'. Met de AAAAAHAAAAAAAAA-koortjes van de zang wordt deze mood alleen nog meer versterkt! Dit zet ik op als ik los wil gaan, als dit nou op kantoor is of in de trein, dit liedje brengt OERgevoelens naar boven! Ogen dicht, stampen op de grond en de hele woonkamer trashen!" MC Homeless vindt het vooral "vvvvvvvet". "Vette bandnaam en vette titel. Ik wil ook altijd als eerste proeven."


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.