Song van het Jaar 2008: de keuze van Fisk Song van het Jaar 2008: de keuze van Fisk

"Dave Grohl is en blijft een held"

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van Fisk

"Dave Grohl is en blijft een held"

Pierre Oitmann ,

Tijdens Nu Of Nooit 2008 kwam de act van Fisk niet helemaal lekker uit de verf, maar de band wil het komend jaar nog eens proberen. Dan hopelijk met meer succes. De drummer van Fisk, vincent Schot, duikt in de voorkeuzelijst van de Song van het Jaar-verkiezing. De Belgen van Triggerfinger voldoen volgens hem aan alle muzikale eisen. "Dus zeker de nummer één!"

"Dave Grohl is en blijft een held"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Een band die vorig ook al meedeed aan Nu Of Nooit, is Fisk. Het rocktrio is dit jaar wederom geselecteerd. Drummer Vincent Schot kies zijn vijf favoriete liedjes van 2008. Hij is jaloers op het muzikale talent van onze zuiderburen, Triggerfinger in het bijzonder. "Hadden we maar zulke bands in Nederland."

De vijf favorieten van Vincent Schot, drummer van Fisk

5. Duffy - Mercy
“Tja, ze past niet in het lijstje en ze had er waarschijnlijk ook niet tussen gestaan als de andere mannen van Fisk inspraak hadden gehad, dus ik durf het bijna niet te zeggen. Maar deze meid heeft wel een fantastische stem en het is gewoon een lekker nummer.”

4. Blood Red Shoes - I Wish I Was Someone Better
“Tight! Ook live trouwens en zeer catchy. Qua setting natuurlijk het tegenovergestelde van The White Stripes, zonder de genialiteit van Jack White, maar wél met strakkere drummer. Lees: drumpartijen, om misverstanden te voorkomen...”

3. Kings Of Leon - Sex On Fire
“Compleet anders dan eerdere nummers, zoals 'Four Kicks'. Iets minder basic, maar zeker net zo lekker en dus terecht dat ze in de lijst staan met deze plaat.”

2. Foo Fighters - Long Road To Ruin
“Het maakt niet uit wat hij doet; zijn nummers schrijven en strot opentrekken bij de Foo Fighters, even een album indrummen bij Queens Of The Stone Age, of nog een tandje hoger bij zijn Probot: Dave Grohl is en blijft een held. Vandaar dit nummer met een te gek intro trouwens.”

1. Triggerfinger - First Taste
“Triggerfinger, een fantastische band. Schitterend album en een geweldige liveshow. Hadden we maar zulke bands in Nederland; België heeft wat dat betreft altijd dat beetje extra. Dus zeker de nummer één. Wat dat betreft had ik graag nog meer nummers van ze in de voorkeurslijst gezien. 28 december staat Triggerfinger in De Bosuil, met Fisk in het voorprogramma. Zeker komen kijken dus."


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg