Song van het Jaar 2008: de keuze van Feromones Song van het Jaar 2008: de keuze van Feromones

"We zouden Feromones niet zijn als we The Killers niet zouden kiezen"

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van Feromones

"We zouden Feromones niet zijn als we The Killers niet zouden kiezen"

Pierre Oitmann ,

De band heeft dan wel het lidwoord laten vallen, maar de muziek wordt er niet minder om. We hebben het natuurlijk over (The) Feromones, dat in 2006 ook al in de finale stond van Nu Of Nooit. Hoewel de verwachtingen terecht hoog waren eindigde de band als laatste. Dit jaar gaat Feromones voor de herkansing. De afgelopen maanden stond vooral Coldplay op repeat bij de bandleden. "Toen we dit voor het eerst hoorden waren we meteen verkocht!"

"We zouden Feromones niet zijn als we The Killers niet zouden kiezen"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Dolf Smolenaers doet maarliefst drie keer mee aan Nu Of Nooit 2009. Als bandlid is hij betrokken bij Yesterday's Men, Eshilo en - natuurlijk - bij The Feromones. Of Feromones gewoon. De band koos gezamenlijk vijf favoriete nummers voor de Song van het Jaar-verkiezing. Coldplay springt er bovenuit. “Supervette plaat!"

De vijf favorieten van Feromones

5. Radiohead - Jigsaw Falling Into Place
“Laatste album is beter dan 'OK Computer'", aldus zanger Dolf Smolenaers. "Niemand durft het te zeggen, dus zeg ik het maar. Dit nummer is zeker niet het beste van het album, maar Radiohead verdient absoluut een plek in deze lijst."

4. Vampire Weekend - A Punk
“Als tegenhanger van al het bombastische in 2008 is dit een lekkere rauwe, catchy, back to basic plaat. We twijfelden nog even met Fleet Floxes, maar Vampire Weekend heeft in het rammelgenre een meer eigen stijl.”

3. The Killers - Human 
“We zouden Feromones niet zijn als we The Killers niet zouden kiezen. We doen het voor de vorm, niet voor de inhoud. Een lekkere dancer!”

2. Elbow - On A Day Like This
“Nog zo’n goede kippenvel plaat met veel strijkers. Ook een overtuigende live-act en één van de hoogtepunten van Lowlands. 2008 was duidelijk het jaar van het gebruik van veel strijkers en veel bombast.

1. Coldplay - Viva La Vida
“Supervette plaat! Toen we dit voor het eerst hoorden waren we meteen verkocht. Doordat hij zo ontzettend vaak gedraaid is, is hij nu niet meer aan te horen. Verder is opmerkelijk aan dit nummer dat Coldplay zelf geen enkele noot in heeft gespeeld, erg gewaagd van ze.”


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg