Song van het Jaar 2008: de keuze van Early Adopters Song van het Jaar 2008: de keuze van Early Adopters

"Beck is één van de meest creatieve muzikanten na de Beatles"

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van Early Adopters

"Beck is één van de meest creatieve muzikanten na de Beatles"

Pierre Oitmann ,

Early Adopters? Een marketingterm die mooi aansluit bij 3VOOR12! Zo ook wat betreft het bandje met diezelfde marketingterm als naam. Ze doen mee aan Nu Of Nooit en benoemen hier de vijf beste liedjes van 2008. "'Kids' was hét deuntje van de zomer!"

"Beck is één van de meest creatieve muzikanten na de Beatles"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Wij zijn erg benieuwd naar wat het jongebandje Early Adopters gaat brengen. De demo klinkt in ieder geval vel belovend. De muzikale herinnering van het jaar? "'MGMT? Dat is toch zo 2008!"

De vijf favorieten van Early Adopters

5. The Madd - Jump Now
Ongetwijfeld één van de leukste nieuwe Nederlandse bands van dit jaar. Foute mod-suits, een gedateerd Philicorda-orgeltje en een onbeschaamd Rotterdams accent. Het intro is gestolen van The Who. Deze song is ongetwijfeld ongeneselijk beat! Het leukste is eigenlijk nog dat dit nummer van een of andere vergeten beatgroep afkomt die zo obscuur is dat het eigenlijk geen zin heeft om te vermelden dat het om een cover gaat." Integendeel heren, het gaat namelijk om een cover van The Romantics, een Amerikaanse rockband die rond 1980 hits scoorde met nummers als 'What I Like About You' en 'Talking In Your Sleep'.

4. Beck - Gamma Ray
Leuke single van een verassend Beck-album. In plaats van de gebruikelijke bliepjes en hiphopbeats valt Beck terug in minimalisme en een traditionele band bezetting. Wat ons betreft één van de meest creatieve muzikanten na de Beatles.

3. Radiohead - Jigsaw Falling Into Pieces
Een band die natuurlijk niet in deze lijst mag ontbreken. Een nummer met een geniale opbouw.

2. Krause - Radio Edit
Een nette, vriendelijke dame ontpopt op het podium tot een sexy electrobitch.  We waren geschokt toen we hoorde dat haar band My Sister Harold uitelkaar zou gaan, maar solo heeft Krause zich pas echt bewezen. Een lekkere goed geproduceerde plaat met een aanstekelijk refreintje. Een echte radio edit dus!

1. MGMT - Kids
Hét deuntje van de zomer. Live valt het vanzelfsprekend allemaal een beetje tegen. Toch was dit wel een van de meest opvallende bandjes van het afgelopen jaar. Ik ga er van uit dat ze het niet al te lang zullen volhouden, zodat we over een tijdje kunnen zeggen; 'MGMT? Dat is toch zo 2008!'.


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg