Song van het Jaar 2008: de keuze van Bastards Song van het Jaar 2008: de keuze van Bastards

"Het spijt me geweldig, maar meer kan ik er niet van maken"

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van Bastards

"Het spijt me geweldig, maar meer kan ik er niet van maken"

Pierre Oitmann ,

"Rock 'N' Roll since 1996", staat te lezen op het introscherm van de Bastards-website. En rock-'n'-roll staat voor rebellie, iets wat de band ook doorzet in zijn media-uitingen. In ieder geval wat betreft onze Song van het Jaar-verkiezing. "Het enige nummer wat enigszins in de buurt komt van waar de Bastards voor staan, is 'Sad Man's Tongue' van Volbeat", zo verklaart zanger Pepijn Houwen.

"Het spijt me geweldig, maar meer kan ik er niet van maken"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. De band Bastards uit Lottum bestaat al sinds 1996, maar zanger Pepijn Houwen verzorgt pas sinds een paar jaar de vocalen van dit gezelschap. Met de liedjes uit de lijst van onze Song van het Jaar-verkiezing kan de band maar weinig, zo heeft Houwen toe. "Neemt niet weg dat de Bastards altijd in zijn voor publiciteit!" Dus vandaar toch even de ruimte voor deze Nu Of Nooit-band.

De favoriet van Pepijn Houwen, zanger van Bastards

1. Volbeat - Sad Man's Tongue
De Bastards maken geen radiovriendelijke muziek, dat is wel duidelijk! Er staan sowieso maar een paar nummers in de lijst die me iets zeggen, laat staan dat ik hier vijf fatsoenlijke nummers uit kan aanwijzen. Het enige nummer wat enigszins in de buurt komt van waar de Bastards voor staan, is 'Sad Man's Tongue' van Volbeat. Maar dat nummer stamt uit 2007, dus hoort 'ie uberhaupt niet in deze lijst. Het spijt me geweldig, maar meer kan ik er niet van maken.


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg