Song van het Jaar 2008: de keuze van Audiofeel Song van het Jaar 2008: de keuze van Audiofeel

"Nick Cave is een priester met de tong van de duivel"

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van Audiofeel

"Nick Cave is een priester met de tong van de duivel"

Pierre Oitmann ,

Één van de relatief onbekende bands tijdens de aankomende editie van Nu of Nooit is Audiofeel, uit Landgraaf. Zanger David Plantaz zoekt namens zijn band vijf liedjes uit voor de Song van het Jaar-verkiezing. “Eigenlijk is er slechts één nummer dat op plaats 1, 2, 3, 4 en 5 staat.” Maar welke...?

"Nick Cave is een priester met de tong van de duivel"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Een - relatief - nieuw gezicht tijdens Nu Of Nooit is de band Audiofeel. De rockact uit Landgraaf heeft vooralsnog een underdogpositie. Zanger David Plantaz is dol op Radiohead. “Het puzzelstukje in mijn muzikale hart.”

De vijf favorieten van David Plantaz, zanger van Audiofeel

5. Eagles Of Death Metal - Wannabe In L.A.
“De ultieme rock-'n'-rollsong met borsthaar."

4. De Kift - De Rivier
“Een lijp nummer van de meest eigenwijze Nederlandse gesubsidieerde band. Popmuziek, volksmuziek, chansons, cabaret en een vleugje fanfaremuziek.”

3. Tricky - Puppy Toy
“Een langslepend hersenspinsel van de vaak onbegrepen god van de triphop. Niet voor niks een van de grondleggers van Massive Attack via The Wild Bunch.”

2. Nick Cave and The Bad Seeds - Dig Lazarus, Dig
“Lekker vet plakkerig nummer van de beste singer/songwriter ter wereld. Zijn nummers zijn stuk voor stuk een boekwerk. Een priester met de tong van de duivel op het podium. Één van de beste live-acts die ik ooit gezien heb.”

1. Radiohead - Jigsaw Falling Into Place
“Eigenlijk is er slechts één nummer dat op plaats 1, 2, 3, 4 en 5 staat. Het puzzelstukje in mijn muzikale hart.”


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg