Song van het Jaar 2008: de keuze van Arkngthand Song van het Jaar 2008: de keuze van Arkngthand

"Hit Me TV verdient veel en veel meer aandacht!"

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van Arkngthand

"Hit Me TV verdient veel en veel meer aandacht!"

Pierre Oitmann ,

Met een overwinning tijdens de finale van Podiumvrees 2008 wist de jonge band Arkngthand de meer ervaren bands Reckless Pilots, Onefix en Salto Del Muerto volledig weg te spelen. En dan hebben we het niet eens over het volume. Met een overtuigende demo kwam de metalband de voorselectie van Nu Of Nooit door. Textures is favoriet. "Je hoort een compilatie hoekige maatsoorten waar je wiskundeleraar nog gek van zou worden."

"Hit Me TV verdient veel en veel meer aandacht!"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Metalband Arkngthand, die dit voorjaar Podiumvrees won, is één van de hardste bands tijdens de eerstvolgende editie van Nu Of Nooit. Toch blijkt dat niet helemaal uit de muzieksmaak van zanger Rim Steijvers, want hij koos onder andere voor de vrolijke stuiterpop van Hit Me TV. "Deze jongens verdienen veel en veel meer aandacht!”

De vijf favorieten van Rim Steijvers en Job Verdonschot, de zanger en de bassist van Arkngthand

5. Voicst - Everyday I Work On The Road
Rim: “Iemand die dit jaar nergens 'doe doe doe doe doehoe' heeft staan meeblèren heeft zijn zomer verpest door de festivals aan zich voorbij te laten gaan. Leuke liveband en terecht één van de meest populaire singles van Nederlandse bodem.”

4. Foo Fighters - Long Road To Ruin
“Superproductie en een compact nummer dat weer lekker wegluistert", volgens Job. "Dave Grohl en consorten in topvorm.”

3. Hit Me TV - Maybe The Dancefloor 
Rim: “Frisse track van een frisse band die het niet zo nauw neemt met de grenzen tussen genres. Gewoon een ontzettend lekkere single. Deze jongens verdienen veel en veel meer aandacht!”

2. Volbeat - Sad Man's Tongue
“Ik hou van de kenmerkende zang van Volbeat", licht Job deze track toe, "de vlot doorlopende plaat en de aanstekelijke riffjes in dit nummer. Alles klopt aan deze track! Dit kan ik een hele dag op repeat hebben staan.”

1. Textures - Awake
“Één van de beste tracks van het ijzersterke en intelligente 'Silhouettes'", vindt Rim. "Iedereen volledig in dienst van het nummer waardoor zanger Eric de plek krijgt om te laten horen wat voor een geweldige zanger hij is. Heerlijk als een band uit de extreme metalhoek laat zien dat ze niet alleen bombast in huis heeft, maar ook klein kan zijn. Wees niet bang... Voor je begint te twijfelen of je per ongeluk de nieuwe Bon Jovi in je cd-speler hebt gedaan: halverwege geeft Textures weer blijk van haar onbegrensde diversiteit en sluit de track af met een compilatie hoekige maatsoorten waar je wiskundeleraar nog gek van zou worden."


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg