Song van het Jaar 2008: de keuze van 32 Ohm

"Nick Cave blijft nog wel een tijdje op de draaitafel liggen"

Pierre Oitmann ,

32 Ohm deed het verleden jaar best aardig op Nu Of Nooit en daardoor besloot de new waveband zich dit jaar maar wederom in te schrijven. De bandleden kiezen ieder hun favoriete nummer voor Song van het Jaar 2008. Kings Of Leon wordt op de eerste plek geplaatst. "'Sex On Fire' is een goed opgebouwd nummer met een heerlijke melodielijn die blijft prikkelen!"

"Nick Cave blijft nog wel een tijdje op de draaitafel liggen"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Hé, 32 Ohm! Die stonden verleden jaar toch op Nu Of Nooit? Ja, inderdaad. En nu dus weer. De bandleden van 32 Ohm kiezen ieder één favoriet nummer. Voor zanger Guido Scholl is dat 'Dig Lazarus, Dig'. "Wanneer er een nieuwe Nick Cave verschijnt is dat wat mij betreft vaak automatisch het album van het jaar."

De vijf favorieten van 32 Ohm

5. Holy Fuck - Lovely Allen
Gaston Graaf, gitarist: “Ik heb ze op Pukkelpop gezien. Een indrukwekkend optreden, met geweldig veel energie. Ze hebben een leuk concept: experimentele, instrumentale electronica zonder gebruik te maken van moderne synths of digitale hulpmiddelen. Misschien dat dat op een volgende album al is uitgewerkt, maar voor nu is het erg lekker!"

4. Editors - Bones
Ruud Otten, bassist: “Voor mij zijn Editors een terugkeer naar mijn vroege jeugd: gitaareffecten van de jonge The Edge, bas en drums zijn helemaal strak. En live helemaal niks op aan te merken.

3. dEUS - The Architect
John Reijnders, toetsen: “Omdat ze al zo lang zo goed bezig zijn en het steeds scherper en interessanter wordt.

2. Nick Cave and The Bad Seeds - Dig Lazarus, Dig
Guido Scholl, zanger: “Wanneer er een nieuwe Nick Cave verschijnt is dat wat mij betreft vaak automatisch het album van het jaar, het zijn platen die langer meegaan dan een maatpak en jarenlang op of rond mijn audioset verblijven. Na nog niet helemaal bekomen te zijn van de fenomenale terror-bluestractatie van Grinderman zijn deze nieuwe Bad Seeds-songs een echte toegift. Cave blijkt opeens ook nog eens geweldig gitaar te kunnen spelen. Deze plaat blijft nog wel een tijdje op de draaitafel liggen.

1. Kings Of Leon - Sex On Fire
Rob Vluggen, drummer: “Ik heb Kings Of Leon vorig jaar live gezien in het Goffert Park. Het knalde van begin tot eind. Een band die indruk maakt door live strak en goed te spelen. Daarnaast vind ik het nummer 'Sex On Fire' een goed opgebouwd nummer met een heerlijke melodielijn die blijft prikkelen!


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.