Song van het Jaar 2008: de keuze van 21 Eyes Of Ruby

"Pete Philly & Perquisite torent hoog boven de Nederlandse hiphopscene uit"

Pierre Oitmann ,

Als Nu Of Nooit een oeuvreprijs zou uitreiken, dan zou die zeer waarschijnlijk gaan naar Martijn Soeterbroek. De drummer deed menig maal mee, met diverse bands, maar heeft nog nooit gewonnen. Wie weet in 2009. Het beste nummer van 2008? Dat is er niet volgens Soeterbroek. "Sorry, geen nummer één voor mij."

"Pete Philly & Perquisite torent hoog boven de Nederlandse hiphopscene uit"

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. Een muzikant die een recordaantal keer heeft deelgenomen aan Nu Of Nooit - als we de kenners mogen geloven - is Martijn Soeterbroek. De drummer doet dit jaar voor de tweede keer mee met de band 21 Eyes Of Ruby, dat in 2007 nog de finale bereikte. Hierbij de vijf - of eigenlijk vier - favoriete nummers van Martijn. "Dus dit zijn de beste nummers van 2008? Hmm..."

De vijf favorieten van Martijn Soeterbroek, drummer van 21 Eyes Of Ruby

5. Pete Philly & Perquisite - Mystery Repeats
Alleen al qua pure muzikaliteit torent dit duo hoog boven het gros van de Nederlandse hiphopscene uit."

4. Radiohead - Jigsaw Falling Into Place
Wat is hun beste werk? De albums vóór of na 'Kid A'? Persoonlijk hou ik het op het laatste en vind 'In Rainbows' dan ook wederom een topplaat.

3. Textures - Awake
Wauw, wat een productie, professionaliteit én creativiteit! Ik neem mijn petje af voor de, momenteel, beste metalband van Nederland.

2. Mars Volta - Wax Simulacra
Ik was er zelf helaas niet bij in 013, maar volgens Antoine en Alex (respectievelijk de zanger/gitarist en de bassist van 21 Eyes Of Ruby, red.) het beste liveconcert van 2008. Muzikale gekte waar je mond van open valt!

1. -
Tja... Dus dit zijn de beste nummers van 2008? Hmm, een deel van de tracks zegt mij helemaal niks, de rest vind ik matig tot bedroevend slecht. 2008 dus kennelijk een zwak popjaar? Hoe dan ook, sorry, geen nummer één van/voor mij...


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.