Song van het Jaar 2008: de keuze van 2-Late Song van het Jaar 2008: de keuze van 2-Late

“Jack White is een genie, wat moet ik nog meer zeggen!?”

, Pierre Oitmann

Song van het Jaar 2008: de keuze van 2-Late

“Jack White is een genie, wat moet ik nog meer zeggen!?”

Pierre Oitmann ,

De jonge band 2-Late bereikte nipt de voorrondes van Nu Of Nooit, na het afzeggen van een andere jonge band; DeWolff. Nu staan de jonkies tussen veel reeds gevorderde acts op het affiche. Spannend dus. De PopSport-band gaat zijn beste beentje voortzetten. Gitarist Lennart Lenssen noemt zijn vijf favoriete liedjes van 2008.

“Jack White is een genie, wat moet ik nog meer zeggen!?”

Zoals ieder jaar gaat 3VOOR12 ook in 2008 weer opzoek naar de Song van het Jaar. Lezers van 3VOOR12 kunnen stemmen en zo ontstaat vervolgens een lijstje met de mooiste, beste en gaafste songs van 2008. Stemmen dus! De deelnemers aan Limburgs populairste en bekendste bandwedstrijd, Nu Of Nooit, tippen de beste nummers uit de voorkeurslijst. De jongste band die dit jaar meedoet aan Nu Of Nooit is 2-Late, die we nog kennen van hun deelname aan PopSport. Gitarist Lennart geeft zijn favoriete liedjes namens de band. Hij was erg onder de indruk van het optreden van Editors op Pinkpop. "Het was bruut!"

De vijf favorieten van Lennart Lenssen, gitarist van 2-Late 

5. AC/DC - Rock And Roll Train
“Één van de beste hardrockbands aller tijden is terug... En hoe! Fantastisch nummer met die typische AC/DC-sound, lekker hoor!”

4. Editors - Bones
“Persoonlijk één van mijn favoriete bands. Na hun fantastische album 'An End Has A Start' en singles als 'Smokers Outside The Hospital Doors' en 'The Racing Rats' nu de singles 'Bones'. Lekker nummer en live benaderen ze perfectie - Pinkpop was bruut dit jaar! Ik kan niet wachten op het derde album.”

3. Glasvegas - Daddy's Home 
“Een leuke nieuwkomer met een leuke cd. Inderdaad, het lijkt een beetje op Editors, maar daar is zeker niks mis mee.”

2. Kaiser Chiefs - Never Miss A Beat
“Ook gezien op Pinkpop en wat was het goed! Dit nummer heeft een lekkere sound die in je hoofd blijft hangen.”

1. Raconteurs - Salute Your Solution
“Jack White is een genie, wat moet ik nog meer zeggen!? Een stevige rock plaat met een stevige rock single.”


WAT? NOG NIET GESTEMD?
Geen nood, dat kan tot 15 december hier of hier, of hier
Uit de puntentelling komt de Song van het Jaar Top 100 voort, die centraal staat in onze vijf uur durende Song van het Jaar 2008 show van 19.00-24.00, 18 december live op 3FM en 3VOOR12TV. Gepresenteerd door Eric Corton, Michiel Veenstra en Annemieke Schollaardt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg