Onder de kerstboom met... Paul Moerel

“We beginnen op kerstochtend met worstenbroodjes eten”

Pierre Oitmann ,

Iemand die zich de laatste jaren hard maakt voor jong muzikaal talent is Paul Moerel. Zijn project PopSport werd losgekoppeld van SPL en onder een eigen stichting ondergebracht. Met een sloot rijkssubsidie als gevolg. En hij heeft nog meer grootste plannen met PopSport. Maar eerst even worstenbroodjes eten...

“We beginnen op kerstochtend met worstenbroodjes eten”

Eens even kijken… Chocolade kransjes op tafel? Check! Wham! op de radio? Check! Verlichte naaldboom in de huiskamer? Check! Conclusie; kerst staat weer voor de deur. Een mooie tijd om even stil te staan bij het verleden jaar en vooruit te kijken op het nieuwe. Zoals altijd doen we dat op 3VOOR12/Limburg middels een vijftal vragen die we voorleggen aan onze muzikale kerstgasten. Zelf is hij misschien niet heel muzikaal (althans, daar hebben wij geen concreet bewijs van), maar Paul Moerel geeft jong talent graag kansen om zich te ontplooien. Dit middels PopSport, waarbij meerdere aspecten van het muziekwereldje worden belicht voor de participerende bandjes.

Wat betekent kerst voor jou?
Het antwoord is… Worstenbroodjes! “Het is misschien afgezaagd, maar wij doen met kerst gewoon dingen met de familie. En worstenbroodjes eten. Er worden zo‘n tweehonderd worstenbroodjes gemaakt en die eten we dan op. Daar we beginnen we met kerstochtend al mee!”

Wat is je favoriete kerstplaat?
“Die ene van Paul McCartney”, luidt het antwoord van Moerel. “Die doe ik met kerst luidkeels meezingen. De Duitse versie van ‘Last Christmas’ door Dieter Koblenz is de tweede optie.”

Welk figuur uit de kerststal zou je het liefste willen zijn?
“Godverdomme, wat ‘n vragen!”, gromt de baas van PopSport. “Een schaap zonder pootjes. Wij hebben in de kerststal schapen zonder pootjes, maar ze staan er toch in. Nou, liggen dan.” Hij denkt er nog eens over na, ook in relatie tot zijn rol binnen PopSport. “Iemand die op de achtergrond staat, een herder of zo. Ik ben zelf niet zo ‘in the picture’. Het draait bij PopSport niet om mij, al moet ik natuurlijk wel zichtbaar zijn.”

Wat waren je hoogtepunten uit 2008?
“Dat PopSport subsidie kreeg van het Rijk. En de afsluiting van de vorige editie van PopSport. Het hele proces liep zó goed. De betrokkenheid van de bands en ze waren allemaal superenthousiast. Het is hard werken maar daar krijg je veel voor terug en dát geeft voldoening. En dat heeft zich ook weer vertaald in subsidie. Dat is écht gaaf!” Ook noemt hij Pinkpop, waarbij hij sinds een aantal jaren als medewerker betrokken is. “Het was te gek dit jaar, vooral Rage Against The Machine! En Metallica in je eigen achtertuin, wat wil je nog meer?”

Wat staat er rondom jou te gebeuren in 2009?
“PopSport uitbreiden. We gaan komend jaar naar vijf provincies, het zijn er nu drie.” Uiteraard zal 3VOOR12/Limburg in 2009 aandacht besteden aan PopSport en de groei van de stichting nauwgezet volgen.