Onder de kerstboom met... DeWolff

“Ik voel rond kerst een seksuele, broeierige spanning"

Pierre Oitmann ,

Wie het in 2009 he-le-maal gaat maken? DeWolff! Neem dat maar van ons aan! Op de rand van het jaar gaat 3VOOR12/Limburg op bezoek bij het jeugdige rocktrio.

“Ik voel rond kerst een seksuele, broeierige spanning"

Eens even kijken… Chocolade kransjes op tafel? Check! Wham! op de radio? Check! Verlichte naaldboom in de huiskamer? Check! Conclusie; kerst staat weer voor de deur. Een mooie tijd om even stil te staan bij het verleden jaar en vooruit te kijken op het nieuwe. Zoals altijd doen we dat op 3VOOR12/Limburg middels een vijftal vragen die we voorleggen aan onze muzikale kerstgasten. Een jaar geleden had nog niemand van DeWolff gehoord. Kerst 2008 is een keerpunt in het prille bestaan van de band. Met een optreden in Paradiso voor de boeg, een plaat in aantocht en opties op diverse andere dingen, lijkt het piepjonge rocktrio met glans Nederland te gaan verover in 2009. Zanger Pablo van de Poel had al enige bekendheid verworven met de band INFA, maar volgens de jonge rocker is die band “tijdelijk uit elkaar”. “Of”, zo zegt hij, “misschien niet tijdelijk.” 3VOOR12/Limburg kruipt onder de kerstboom met DeWolff.

Wat betekent kerst voor jullie?
Gezelligheid staat voor het drietal voorop. “Ik snap niet dat mensen nog Sinterklaas vieren”, zegt Pablo. “Ik vind het niet gezellig, het is niet zo vroeg donker en je hebt geen vakantie met Sinterklaas.” Zijn 14-jarige broertje Luka heeft zo zijn eigen uitleg. “Ik voel rond kerst een seksuele, broeierige spanning. Ik denk dat het met de dikte van de lucht te maken heeft.”

Wat is jullie favoriete kerstplaat?
“Alles van Van Morrison“, aldus Pablo. “Maar ‘Harvest Moon‘ van Neil Young is eigenlijk de ultieme kerstplaat. En ‘Boatman’s Call’ van Nick Cave, da’s één van de beste ooit!” Ook Luka komt met een heel volwassen keuze. “Robert Plant met Alisson Kraus, ‘Polly Come Home’. Die van Tom Waits is ook mooi, ‘You Can Never Hold Back Spring’.” Toetsenist Robin gaat voor iets oudere muziek. “Ik draai rond kerst graag Frank Sinatra.”

Welk figuur uit de kerststal zouden jullie het liefste willen zijn?
Robin noemt eerst de os, om zich vervolgens af te vragen of er ook een geit in de kerststal staat. “Doe maar de koning met de mirre”, zegt de toetsenist uiteindelijk. “Omdat ik niet weet wat mirre is, dus dat is dan wel een leuke verrassing.” Ook Luka gaat voor één van de Drie Koningen. “De koning met de wierook, omdat ‘t lekker ruikt.” Pablo is dan automatisch de derde koning.

Wat waren jullie hoogtepunten uit 2008?
“De Wereld Draait Door en het winnen van Kunstbende natuurlijk”, vertelt Pablo. “En spelen op de Zwarte Cross met INFA.” Robin noemt bovendien het maken en uitbrengen van de debuut-EP, afgelopen najaar. “En ik krijg zaterdag een nieuw drumstel!”, juigt Luka.

Wat staat er rondom jou te gebeuren in 2009?
Wie 3VOOR12/Limburg een beetje gevolgd heeft, weet dat er allerlei grootse dingen staan te gebeuren rondom DeWolff. Over een aantal daarvan mag de band nog geen uitspraken doen. Het jaar gaat voor DeWolff echter knallend van start met op 2 januari een optreden in de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. “We worden de nieuwe Led Zeppelin”, grapt Pablo. “We gaan een supervette show neerzetten!” In de daaropvolgende week verschijnt het debuutalbum ‘DeWolff’, dat enkel op vinyl wordt uitgebracht. Tijdens de show in Paradiso zal de lp al te koop zijn voor €15,-. DeWolff hoopt er veel Limburgers te zien en vanaf Sittard rijdt er dan ook een speciale bus voor wie er naartoe wil. “Iedereen móét naar Paradiso komen!”, vat Robin samen.

Momenteel loopt er op 3VOOR12/Limburg een prijsvraag waarmee je kaarten kunt winnen voor het concert van DeWolff in Paradiso en volgende week verschijnt hier een fotoreportage van het optreden van DeWolff bij Kink FM. In 2009 gaat 3VOOR12/Limburg DeWolff op de voet volgen!