“Ik trok een zuur gezicht en voelde me de shit.”

De top vijf aller tijden van Secluded

Maurice Kamps ,

Rapper Secluded debuteerde deze maand met ‘My Definition Of A Classic’. Dit zijn zijn vijf klassiekers aller tijden.

De top vijf aller tijden van Secluded

#1. Ghostface Killah – ‘Supreme Clientele’
“The ironman Ghost at his sharpest, geef die man een loop en hij vreet ‘m op. Toen ik deze plaat voor het eerst opzette trok ik een zuur gezicht en voelde me de shit.”

#2. Various Artists - ‘Rawkus Lyricist Lounge Vol. 1’
“Lyricist Lounge 1: underground at it’s finest, pure hiphop.
Ik beleef het als één grote cypha (freestyle sessie-M.K.) in een donkere, rokerige ruimte vol hongerige mc’s. Veel variatie en ongekende, ongepolijste raps, recht in je gezicht, tjeketjee.”

#3. Raphael Saadiq – ‘The Way I See It’
“Het meest recente werk van Saadiq neemt je mee terug naar die goede oude tijd. Deze plaat staat bij mij voortdurend op repeat en zo af en toe word er zelfs op gedanst (if ya know what I mean tjeketjee). Soulmusic how it used to be, that Motown feelin’.”

#4. Canibus – ‘MiClub’
“Punchline after punchline, als je als rapper op zoek bent naar wat nu precies met ‘lyrical’ bedoeld wordt, dan tjek deze man even!”

#5. Evidence – ‘The Weatherman LP’
“Evidence heeft in de loop der jaren als lid van de Dilated Peoples zowel achter de boards als on the mic zijn sporen verdiend. Ik was dus ook zeer benieuwd hoe een solo project van EV er uit zou gaan zien. Zijn opmerkelijke slow flow spreekt mij persoonlijk enorm aan, sinds ik deze plaat in m’n bezit heb draai ik ‘m nog steeds wekelijks. Tevens de perfecte plaat voor in je waggie. “