Den Adel barockt Den Adel barockt

Theaterconcert Within Temptation is lust voor oog en oor

, Raymond Kruijen

Den Adel barockt

Theaterconcert Within Temptation is lust voor oog en oor

Raymond Kruijen ,

Op 19 november doet Within Temptation binnen hun theatertour het Parkstad Limburg Theater Heerlen aan. Uit het eerder op de dag gehouden interview laat zangeres Sharon Den Adel zich ontvallen, dat Within Temptation toch steeds vernieuwend poogt te zijn.
Dit wekt nieuwsgierigheid op. De band staat natuurlijk bekend om hun muziek te begeleiden van shows waar de vonken vanaf spatten. Nu is natuurlijk de vraag hoe ze dit in gaan vullen binnen hun totaal uitverkochte theatertour.

Theaterconcert Within Temptation is lust voor oog en oor

 

Wanneer de lichten doven lijkt het publiek stil te vallen om het decor wat voorgeschoteld wordt in zich op te nemen. Witte barokstoelen staan in de voorgrond van een bühnebreed projectiescherm, waar tijdens het concert betoverende beelden op meelopen. Deze beelden zouden niet misstaan hebben in een ‘Lord Of The Rings’ film. Echter wanneer de bandleden hun opwachting maken verandert de stilte in een hels kabaal. Within Temptation opent met een B-kant nummer van de single ‘Stand My Ground’ met de titel ‘Towards The End’.
Het begin van de set kenmerkt zich door nummers die een rustig karakter kennen of dusdanig bewerkt zijn dat het geheel een ingetogen sfeer uitademt waarbij de muzikanten veelal zetelen in de barokstoelen .
 
Tijdens deze eerste set komen de singles ‘Stand My Ground’ , ‘Frozen’ en ‘All I Need‘ goed uit de verf. Het stembereik van frontvrouw Sharon Den Adel past perfect binnen dit keltisch aandoende spektakel. Halverwege de eerste set mogen alle aanwezigen genieten van een duet met Anneke van Giersbergen tijdens het nummer ‘Somewhere’… althans dat is hetgeen gezien en gehoord word. Achteraf blijkt het om een nieuw technisch hoogstandje te gaan waarbij men gebruik heeft gemaakt van een hologram projectie. Na ‘All I nNed’ worden de barokstoelen verwijderd en geeft de band vol gas tijdens ‘The Heart Of Everything’ waarbij het publiek hun zitvlees ontziet om massaal te gaan staan en hier en daar worden de nekspieren losgegooid.
 
Na de pauze wordt hervat met de krachtige set, waarin de band laat zien dat men niet voor niets al tot vier keer toe, tot Nederlands beste exportproduct is verkozen. Nummers als ‘Jillian’ en ‘Mother Earth’ laten Theater Heerlen op moeder aarde trillen, wanneer het publiek tot in de nok van het theater uit zijn dak gaat. Ook wordt ‘WHYD’( What have you done ) gebracht, hetzij dat Keith Caputo via het beeldscherm zijn bijdrage levert. Als toegift wordt ‘Our Solemn Hour‘ gebracht.
De frontvrouw die ook in de set vol geluidsgeweld meer dan haar mannetje  staat bedankt zich naar het enthousiaste publiek en zegt niet te gaan alvorens ‘Ice Queen’ gespeeld te hebben, waarbij ze het publiek prikkelt tot meezingen.
 
Dit is dan ook een waardige afsluiter van een optreden waar de band een lust voor het oog en oor is geweest.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg