Boris laat Perron55 swingen Boris laat Perron55 swingen

Funky soul in Venlo

, - tekst & foto's: Joost Bazelmans

Boris laat Perron55 swingen

Funky soul in Venlo

- tekst & foto's: Joost Bazelmans ,

Vraag een willekeurig iemand op straat of ie weet wie Boris is, en dan zegt ie waarschijnlijk: “Die heeft toch Idols gewonnen?”. Maar de echte liefhebbers weten wel beter. Boris staat voor funk en soul, rauw, maar ook gevoelig. Muziek waar je niet bij stil kunt blijven staan. En dat bewees hij tijdens zijn eerste try-out voor zijn nieuwe tour die in januari start, ter promotie van zijn nieuwe cd.

Funky soul in Venlo

Op 30 janauri a.s. wordt de nieuwe cd van Boris gepresenteerd, tijdens de aftrap van zijn nieuwe tour door Nederland in Paradiso. Ter voorbereiding van deze tour worden er een viertal try-outs gedaan, waarvan de eerste op 6 december plaats vond in de poptempel Perron55 van zijn home-town Venlo. De liefhebbers van soul en funk wisten de weg naar Perron55 te vinden, wat resulteerde in een volle zaal, die volp mee-swingde met de nummers die Boris ten gehore bracht.

De intro mocht de band voor zijn rekening nemen. Een sessie van een minuut of 10 waarbij de soul en funk van het podium afspetterde, warmde de zaal op voor de komst van Boris himself. Toen hij daarna op het podium kwam werd het niveau nog hoger getild en stond de zaal op zijn kop. De heerlijke rauwe muziek met de zachte maar tegelijkertijd imponerende stem van Boris blijkt een goede combinatie te zijn om iedereen te laten bewegen.

De afwisseling is groot tijdens het concert. Funky nummers, afgewisseld door balads met ondersteuning van gitaar en trompet, laten de kwaliteit van de band zien en laten horen wat Boris qua stem in zijn mars heeft. Ook blues en rock worden ingezet, vergezeld van de nodige solo’s door gitaar, trompet en saxofoon. Maar ook tijdens deze nummers geeft de jazzy stem van Boris er een speciale klank aan. Het kan niet anders gezegd worden dat Boris de perfecte band om zich heen heeft verzameld en dat ze samen alles aankunnen.

Op het einde liet Boris het jammer genoeg een beetje lopen. Het werd allemaal wat minder georganiseerd, waardoor het tijdens de laatste 2 à 3 nummers allemaal wat rommeliger aanhoorde. Maar dat doet niet af aan het feit dat het een fantastische avond was in Perron55, met heerlijke muziek, gemaakt door ras-muzikanten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg