Vierde editite Nederweert Live Open Air beleeft goede eerste festivaldag Vierde editite Nederweert Live Open Air beleeft goede eerste festivaldag

Een fotoverslag

, Erik Daems,

Vierde editite Nederweert Live Open Air beleeft goede eerste festivaldag

Een fotoverslag

Erik Daems, ,

Mede dankzij de steun van gemeente en sponsoren is het Nederweert Live Open Air opnieuw gelukt een fantastisch programma vol verrassende namen samen te stellen. Alain Clark, Voicst en Leaf, GEM, Bagga Bownz, Drive Like Maria (B/NL), Voodoo Boogie (B) en Black Bottle Riot zorgen voor een avontuurlijk stijlenpallet van pop, soul, indie, rock & roll, psychedelica, en blues.

Een fotoverslag

Voor de vierde editite van Nederweert Live Open Air is het centrum van Nederweert weer omgetoverd tot een festivalterrein. Tussen het Nederweerter gemeentehuis en het kantoor van een sponsoring verlenende coöperatieve financiële instelling stonden heel veel mensen te genieten van Black Bottle Riot, Leaf en VOICST. De uit Nijmegen afkomstige rockband Black Bottle Riot mocht het publiek in de stemming brengen met hun lichtjes op de oudheid van de muziek leunende rock ’n roll, waarna Leaf het iets luchtiger aanpakt. Het publiek voor deze succesvolle Nederlandse jonge band is zelf ook aardig jong, en nog een beetje verlegen als het aankomt op het meezingen van de bekende hit-kreten. Met hun voor dit zomerse weer uitstekend geschikte frisse blaadjes van liedjes lijken Annemarie en de haren een perfecte soundtrack te verzorgen voor het toestromen van nog meer toeschouwers. De afsluiter van deze mooie eerste dag van NLOA laat nog even op zicht wachten. Frontman Tjeerd Bomhof van Voicst bleek wat extra voorbereidingstijd nodig te hebben in verband met zijn bijna herstelde armblessure. Zijn gitaarpartijen worden vanavond uitstekend vervangen door Ryanne Riot, gitariste van het begin dit jaar opgeheven The Riplets en ook bekend als Elle Bandita. Desondanks is Tjeerd in uitstekende vorm, net als de rest van de band. Voicst zet na het legendarische optreden op Pinkpop 2008 de traditie van gedenkwaardige shows weggeven door. Alle toeters, toetsenisten, opblaasdolfijnen, tadadatataaa’s, rood-witte strandballen en bellen worden weer uit de kast getrokken en Nederweert geniet. Voordat de tweede programmadag van NLOA 2008 losbarst is het nu nog even genieten van het fotoverslag van dag één.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg