3VOOR12/Limburg: Buitenlandse tour After Forever afgelast 3VOOR12/Limburg: Buitenlandse tour After Forever afgelast

Earthshaker Roadshocktour stopgezet door concertorganisator

3VOOR12/Limburg: Buitenlandse tour After Forever afgelast

Earthshaker Roadshocktour stopgezet door concertorganisator

Enkele dagen geleden meldde 3VOOR12/Limburg dat Sander Gommans niet mee kon op de tour van After Forever door de Duitstalige landen. Die tour is inmiddels afgelast door de concertorganisator Metallysee. Dit door mismanagement van de concertorganisator zelf, aldus After Forever. Het leed wordt echter verzacht door de verkoopcijfers van het nieuwe album, dat in de top 10 van de Album Top 100 staat.

Earthshaker Roadshocktour stopgezet door concertorganisator

Afgelopen week meldde 3VOOR12/Limburg nog dat gitarist en grunter Sander Gommans niet mee zou gaan op de Earthshaker Roadshocktour van After Forever, vanwege gezondheidsklachten. Ondertussen is die tour van de baan en zitten alle bandleden van After Forever thuis. De reden van de afgelaste tour heeft overigens niks te maken met Sander, maar met mismanagement van concertorganisator Metallysee.

"Deze organisatie heeft de gehele tour gewoonweg zelf geruïneerd door slechte financiële planning en een slechte productie," zo laat After Forever weten op zijn website over concertorganisator Metallysee. "Bands werden slecht behandeld, werden niet betaald en er werd niet voor ze gezorgd. Tourbussen en chauffeurs werden niet betaald, een backline was niet gehuurd... Enzovoort, enzovoort..." Uiteindelijk heeft Metallysee besloten om zelf de stekker uit de tour te trekken. Dat gebeurde na het optreden van After Forever in Neurenberg, op vrijdag 4 mei.

De afgelaste tour is de zoveelste tegenslag voor After Forever op korte termijn, maar er ligt wel nog een Amerikaanse tour in het verschiet. Met het nieuwe album gaat het overigens erg goed, deze kwam vorige week binnen op # 6 van de Album Top 100. De plaat, getiteld 'After Forever', is de eerste op het Duitse metallabel Nuclear Blast en daarmee meteen de bestverkopende van de Limburgse metalband. Eerdere albums van After Forever verschenen op het inmiddels ter ziele label Transmission Records uit Maassluis, maar hitnoteringen waren bescheiden. De single 'Energize Me' stond vorige week op # 65 van de Singles Top 100, een industrielijst met enkel verkoopcijfers.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg