Blaxtar maakt een track voor Greenpeace Blaxtar maakt een track voor Greenpeace

'Blow The Whistle On 'Em' is te downloaden op Greenpeace Music

, Maurice Kamps,

Blaxtar maakt een track voor Greenpeace

'Blow The Whistle On 'Em' is te downloaden op Greenpeace Music

Maurice Kamps, ,

Blaxtar nam voor de website Greenpeace Music een exclusief nummer op. De track is tegen betaling te downloaden op de site. Vrijdag 20 april is de in Roermond geboren rapper weer even in het zuiden tijdens Check One Two in het jongste podium van Limburg; Nieuwe Nor in Heerlen.

'Blow The Whistle On 'Em' is te downloaden op Greenpeace Music

Grote Prijs Van Nederland-winnaar Blaxtar heeft een nummer gemaakt voor Greenpeace. Op de Greenpeace Music-site van de organisatie vind je 'Blow The Whistle On 'Em', wat hij opnam met trompettist Kyteman.

"Ik ga niet de wereldverbeteraar uithangen," schrijft Blaxtar op zijn MySpace-pagina, "maar ik vind dat je als artiest tenminste een deel van de aandacht die je opeist ter bevordering van je carrière moet kunnen aanwenden voor iets dat onder de noemer 'gemeenschappelijk goed' valt."

Het blijkt geen toeval dat de keuze op Greenpeace is gevallen: "Er zijn vele voorbeelden van organisaties waarvan nooit helemaal duidelijk wordt hoe ze het gestelde doel willen bereiken. Persoonlijk hoor ik de naam Greenpeace als sinds mijn jeugd vallen, en niet alleen in reclames of 'fund-raisers', maar vooral in het nieuws," aldus de rapper. "Greenpeace staat voor mij vooral bekend om haar acties, niet om haar grootse evenementen met rappers en zangers - ik noem geen namen - of uitgebreide spotjes op tv - die ook erg veel geld kosten, mind you."

'Blow The Whistle On 'Em' laat de MC voor het eerst sinds zijn Nederlandstalige debuut 'Ozmoses' weer rappend in het Engels horen. Op de track fluit hij geen walvisvaarders terug, maar claimt zijn plek in de hiphopscene, al roepen de fluitjes wel associaties op met gure poolwinden die om een Greenpeace-schip waaien.

Om het nummer te kunnen downloaden, moet je je eerst aanmelden bij de website Music Minutes. Zodra je een account hebt, kun je het exclusieve nummer voor € 1,50 op je harde schijf zetten. Een belangrijk deel van de opbrengst gaat naar de milieuorganisatie.

Vrijdag 20 april treedt Blaxtar op tijdens Check One Two in Nieuwe Nor. Hoewel hij, nog voordat hij zijn luiers ontgroeid was, het zuiden verruilde voor het 'Verre Oosten', is een optreden op geboortegrond toch speciaal voor hem. Dit blijkt uit een blog met het kopje 'Going home to Limburg' op diezelfde MySpace-pagina: "Eindelijk is het dan zover. Mijn eerste show in mijn geboorteprovincie sinds 'Ozmoses' uit is. Daar gaan we natuurlijk iets speciaals van maken."

Ook jongere broer Typhoon stond oorspronkelijk op de poster van de hiphopavond in Nieuwe Nor, maar deze bleek een dubbele boeking te hebben. Ty wordt vervangen door Top Notch-artieste Nina. The Compositive Two uit Genk mogen, als winnaar van een contest van organisatoren Cuttin' Class, de avond openen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg