3voor12 Leiden

PSAS 2018 - O, Tempora O, Kutjes?

Zuchtende zang en bulderende beats met PSAS

Een leeg podium, een grote lege ruimte ervoor en wat op afstand een nieuwsgierig publiek. Ongemakkelijk geschuifel, gniffelende gesprekken over wat gaat komen, vanavond 23 februari op Peel Slowly and See. Temidden hiervan roepen ¥oni Loveless en GiGi N3verland dat het tijd is. Tijd voor…tijd voor…tijd voor. En het publiek geeft antwoord, het is namelijk tijd voor O, Kutjes.

Nog voor er een nummer gespeeld is wordt het publiek naar voren geroepen, “Kom maar bij mij, kom maar bij mij”. O, Kutjes komt anders toch wel naar de bezoeker toe. De muziek wordt ingezet; retro elektropop, rauwe, dampende technobeats vullen de foyer, gepast ongepaste danspasje en diep zuchtende duozang vullen de foyer.

Liedjes over dronken nachten en aanrandingen (“want het is toch alweer een tijd geleden”), gebroken harten (aangekondigd als hun hit ‘Huilen en haten’, die het publiek maar eens moest opzoeken op Dumpert) en eenzaamheid en alleen diep de nacht in dansen (‘Stroboscoop’) volgen elkaar op. En, natuurlijk, over kotsen in een kroeg in Leeuwarden.

En dan zo’n naam. O, Kutjes. Op PSAS. Leg maar eens uit waar je vanavond naartoe gaat. Maar wie denkt louter een grappige act te zien, doet dit synthduo tekort; hilarisch zeker, met originele liedjes en teksten over opzwepende, dansbare techno en eletkrobeats. “Vies, vreemd, gevaarlijk, verraderlijk, onschuldig, verward en fakking lekker” beschrijft hun site. En terecht. Veel plezier met de digitale zoekmachine.

(Martin Tückermann)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12