3voor12 Leiden

Werfpop 2017: Fifty Foot Combo maait het gras al vroeg weg

Gentenaren overtuigen met psychedelische vuige rock 'n' roll

Het is vroeg in de middag en nog rustig als Fifty Foot Combo het podium betreedt. Rustig voor wat betreft publiek dan, want op het podium gaat het er vanaf het begin vet en bevlogen aan toe. Werfpop heeft al vroeg een hoogtepunt. Dit optreden had meer toeschouwers willen zien en horen.

De band was vanaf 2006 een tijdje van het toneel, maar sinds 2012 weer bij elkaar en inmiddels helemaal terug. Op de website Never Mind The Hype vertelt gitarist Rodrigo Fuentealba: “Er is niets veranderd, we zijn nog steeds even luid en wild, hard en lief, sexy, onvoorspelbaar en mooi. En intussen met de jaren ook nóg intelligenter en erudieter geworden.” Daar is niets op af te dingen. De voornamelijk instrumentale nummers zijn het allemaal en laten zich niet in een hokje plaatsen. Het is aanstekelijk, het is rock ’n’ roll, psychedelisch, het zijn strakke riffs, straffe drums, het is vet en het is wildwest. Het is monstrophonic naar eigen zeggen.

Na het eerste nummer vraagt gitarist Steven Gillis in onvervalst Gents “Leiden, het is nog vroeg, maar het zou tof zijn als u efkes tien stapjes naar voren doet”. Zo kon de band misschien meer contact maken met het kleine publiek, maar om te overtuigen was dat niet nodig. Het gras was al snel weggemaaid voor bands die later op de dag volgden.

[Erik Olijerhoek]

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12