3voor12 Leiden

PSAS 2018 - LOLA doet denken en dreinen

Liedjes over leed en leedvermaak

LOLA is een damesduo, één op orgel, de ander op gitaar. In de fraaie foyer van de Schouwburg zingen ze zalige liedjes over zotte en zware momenten. De stroom aan Peel Slowly and See toeschouwers perst zich de ruimte in alsof het een potje Tetris is, en ze krijgen veel moois te horen: alles wat op hun ep staat komt aan bod, en LOLA speelt met het nummer ‘Bugaboo’ zelfs een cover van Destiny’s Child. Ze zijn om beurten de leidende stem.

Natuurlijk mag liefdesleed niet ontbreken, en ‘Mooie woorden’ en ‘Wat als’ spelen op die vraag in. De eerste gaat over manipulatieve mannen, en in kermende klanken wordt geschetst hoe ze je om hun vingers kunnen wikkelen. ‘Wat als’ veert tussen vluchtig en filosofisch, tedere tonen over de ijdele hoop om een ontmoeting en relatie over te kunnen doen. Het taalgebruik is altijd top, met zwoele zinnen over hoe passie het van de rede wint. En muzikaal zit het ook stevig in elkaar, met tempo’s die tussen dag en nacht vloeien in een nummer over wat voor geheimzinnigs er in het duister van de avond plaats kan vinden.

Het optreden eindigt met ‘Sleutels’ als meeklapper op de vuurpijl, over een incident waarbij één van de vrouwen impulsief haar, jawel, sleutels in het water gooide. Van het kleine tot het grote, deze meiden kunnen uit elke ervaring een liedje schrijven.

(Bas Kleijweg)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12