3voor12 Leiden

Werfpop 2017: Gentlemen’s Dub Club maakt deze zondag het eerste feestje

Reggae, ska en dub laten Leidse Hout deinen

De in witte blouse en zwarte stropdas geklede jongemannen van Gentleman’s Dub Club laten het publiek van Werfpop hun eerste dansjes doen. De dikke bass, blazers en reggae-riff doen het goed en de opzwepende frontman zet zijn publiek succesvol aan met hem een ska-dans te doen.

Het is een veelbelovende band uit Leeds. Werfpop heeft haar publiek met het boeken van deze band een fijn cadeautje gegeven. De band is op weg uit te groeien tot een grote act de komende jaren. Afgelopen zondag stonden ze in Leiden op Podium 2 en binnen de kortste keren danste het hele veld. Of tenminste het gedeelte dat aan die kant van de Leidse Hout stond. Het was moeilijk om daar stil te blijven staan.

Vergelijkingen met Madness, The Specials en The Selecter van begin jaren ‘80 drongen zich op, maar dan in een geheel nieuwe jas. Meer dub en meer synths. De zware bass kwam bijvoorbeeld uit een synthesizer. Maar de blazers, de dansjes en de energie waren vergelijkbaar. Gentleman’s Dub Club is niet te missen en wij waren er bij.

[Erik Olijerhoek]

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12