3voor12 Leiden

B2fab geeft zich helemaal bloot met nieuwe EP

Een ware zoektocht naar de liefde

B2fab presenteert op de valreep nog even de tweede EP van dit jaar. B2fab is het alter ego van TheWim. De afgelopen acht jaar rolde de ene EP na de andere uit de B2fab studio. Voornamelijk met dromerige popliedjes met persoonlijke verhalen. Een steeds terugkerend thema is de zoektocht naar de regels van de liefde. Op de nieuwe EP Sunday Morning… Naked… geeft TheWim zich dit keer volledig bloot. Alles om die magische verbinding van de liefde te vinden.

Ook met de muziek van Sunday Morning… Naked… overtreed B2fab weer alle regels van de popmuziek. Elke song heeft een opbouw en probeert je niet in te pakken vanaf de eerste 10 tellen. De verrassing zit vaak aan het eind. Heel bewust focust TheWim op het vertellen van een verhaal en de opbouw van de song. Ook de stijl van de song wordt gekozen bij het verhaal achter de song. Van 80s disco tot ballads en reggaeton vinden een plekje op de laatste EP.

De eerste 8 jaar was B2fab vooral een studio project, maar het afgelopen jaar was er de ambitie om ook live te gaan optreden. Net zoals voor alle andere muzikanten gooide Covid roet in het eten, maar tot de verbazing van iedereen (inclusief TheWim) is het zelfs gelukt dit jaar daadwerkelijk live op te treden. In het Scheltema nog wel. Daarnaast is er elke vrijdag 21:00 uur een live stream van ongeveer 30 minuten met songs van de eerste tot en met de laatste EP.

Volgens TheWim is B2fab een muziekproject, geen band, omdat de muziek en alles daaromheen ontstaat door samenwerking met vooral andere Leidenaren, maar ook met muzikanten en creatievelingen overal vandaan. Een zangeres uit Nashville of iemand in St Petersburg die graag een video clip wil opnemen. Jaren geleden tourde TheWim met bands in Nederland en daarbuiten. Met als hoogtepunten een optreden in de 3FM studio, een platencontract een CD opname.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12