3voor12 Leiden

PSAS 2018 - Black Tarantula tussen de jassen en de bar

Surfrock in de winter

In een hoek van de foyer in de Leidse Schouwburg staan de drums, het orgel en de gitaren te wachten. Een aantal bezoekers van de 2018 editie van Peel Slowly and See staat al klaar. Bij aanvangstijd is de ruimte echter nog leeg. En dan, schijnbaar ineens, hebben de bandleden – Rob, Gijs en Ernesto – plaatsgenomen op het kleine podium, de deuren van de grote zaal zwaaien open, de maat wordt afgeteld en de bezoekers worden overspoeld door het eerste nummer; Black Tarantula is begonnen.

Opzwepende ritmes, warme orgelklanken en subtiel gitaarwerk zetten de toon voor deze korte, energieke en hypnotiserende instrumentale set vol psychedelische surfrock uit de jaren ’70, gemengd met jaren ’90 garage rock, grunge en elementen van recentere postrock. Bezoekers vinden vrienden of familie, de weg naar de garderobe of de bar, en vestigen hun aandacht al snel op de muziek; zonder enige moeite vraagt Black Tarantula de aandacht op; uitstekende muziek om weg te dromen, helemaal met de psychedelische lavalamp-achtige projecties die de band verlichten.

Slechts bij het tweede nummer richt de enige Nederkrautband ter wereld – afkomstig uit Leiden – een woordje tot de aanwezige bezoekers, en laat verder de muziek voor zich spreken. Sommige nummers zijn te vinden op hun debuutplaat uit 2013 en op het vervolg 'Deze Kant Boven' uit 2014.

(Martin Tückermann)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12