3voor12 Leiden

Werfpop 2017: Publiek is leadsinger bij een ontketend Apocalyptica

Finse cello’s coveren Metallica tot in perfectie

Prachtige covers van alle grote hits van Metallica door een unieke muzikale formatie, bestaande uit een aantal heren waar de ervaring uit alle poriën van hun lichamen druipt. Al jaren een bekende naam in de metalwereld en vandaag voor allen te bewonderen. Apocalyptica, de band die metal in een compleet nieuw jasje gestoken heeft door zware gitaren en duistere grunts in te wisselen voor een viertal cello’s en een drumstel. Op deze sfeervolle regenachtige avond coveren zij het repertoire van Metallica als afsluiter van Werfpop 2017.

Het is enorm moeilijk om een publiek vast te houden zonder constante vocale begeleiding en aanmoediging, maar dit weet de band goed op te pakken en mee te spelen. Het festijn begint met een beleefde introductie aan Leiden en de vraag of het propvolle veld tijdens dit concert de vocals kan verzorgen. De eerste nummers moet het publiek er nog wel aan wennen, maar langzaam wordt de menigte luider en luider.

Ondanks de grote instrumenten beweegt de band met verassend veel energie over het podium, iets wat de muziek en de sfeer ten goede komt. De band is duidelijk al jaren op elkaar ingespeeld en het duurt dan ook niet lang voordat de langharige bandleden staan te headbangen, terwijl ze de sterren van de hemel spelen op hun cello’s. Het is een geweldig beeld om te zien. Na alle hits, en enkele minder bekende nummers, van Metallica gespeeld te hebben, spelen ze als allerlaatste ‘One’, waar de toeschouwers luidkeels in meegaan. Daarmee sluiten ze weer een geweldige editie van Werfpop af.

[Ian Haverkamp]

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12