3voor12 Leiden

PSAS 2018 - Altin Gun gunt toeschouwers geen moment rust

Publiek in haar sas met saz

Altin Gün verandert de foyer van de Leidse Schouwburg tijdens Peel Slowly and See in een feestje. Turkse psychedelische folk uit Amsterdam is geen goede samenvatting van het smaakvolle buffet dat de revue passeert. Centraal staat de saz, een snaarinstrument dat onmiddellijk een Oosterse sfeer oproept. De zangeres geeft op tamboerijn het tempo aan en de buik staat meteen naar dansen. Een paar dames bijten de spits af en wentelen mee met haar wenken, en al snel gaan de draaiende heupen drie rijen diep. De toestroom is tot de trap aan toe.

De band boort een breed scala aan genres aan: soms is het de surfrock die je aan zou kunnen treffen op de stranden van een Turkse badplaats. Dan is er een switch naar stoner rock, met galmende geluiden die net overgaan in raggende gitaar voordat je onder hypnose valt. Halverwege het optreden vraagt de zangeres of de lichten kunnen dimmen, maar de muziek doet dat allerminst. Het zwaardere werk doet even later denken aan de metal van Orphaned Land, en dan vraagt de act uit het niets wie er zin heeft in disco.

Na een gulle speeltijd deelt de zangeres als voorproefje een aantal kopieën van het aankomende album uit, en het is dan ook niet verbazend als het dringen geblazen is. Hou Altin Gün dus in de gaten, hun unieke geluid vult een gat in je muzieksmaak!

(Bas Kleijweg)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12