Rock & roll, theater, video, natuurkundige proeven... en dat allemaal in één show op hetzelfde podium van Theater Ins Blau! Jan Stroomer haalde ooit zijn bachelor natuurkunde en liet zich daardoor inspireren voor 'Nature Calls'.

Hij is er best trots op, dat zie je wel aan Jan Stroomer, de frontman van The Stream. Er is een nieuw album met de naam 'Nature Calls' en een unieke show eromheen. Wetenschap en vooral natuurkunde was de voornaamste inspiratiebron. Wat is de wereld achter de formules en de experimenten? Jan laat het horen in zijn muziek en zien door de experimenten op het podium en de videoprojecties op de achterwand. Blijven die vijf metronomen gelijk tikken, wat doet alcohol met de mens, krijgen we echt een rookgordijn? Maar we vliegen ook door de dimensies van ruimte en tijd met Elton John en Pink Floyd. En er gaat gelukkig ook nog iets fout, dus 'Pendulum' mag nog een keertje over. Want bij wetenschappelijke experimenten geldt: "Als het beweegt is het biologie, als het stinkt is het scheikunde en als het mislukt, is het natuurkunde."

Een beeldverslag: op 28 maart  was in Theater Ins Blau de presentatie van het album 'Nature Calls' van The Stream. Bezetting The Stream: Jan Stroomer piano, theremin, zang / Boris Egberts bas / Koen van Dijk drums / Esme Gabeler zang, keyboards / Susan Joyce zang. Natuurkundige proeven: Stichting Rino. Projecties: Lennard van der Valk.

Onze bespreking van 'Nature Calls' vind je hier.