Met z'n drieën heb je een complete band, dat bewezen Frans Vermeerssen (sax), Dion Nijland (bas) en Thomas Jaspers (drums) overduidelijk in de Qbus.

Eerlijk is eerlijk, Frans Vermeerssen is niet de eerste saxofonist die laat zien dat drie muzikanten een complete band maken. Sonny Rollins en Ornette Coleman gingen hem voor, om er maar twee te noemen. In de ruim vijftig jaar dat Frans Vermeerssen actief is in de Nederlandse jazz maakte hij deel uit van grote ensembles, zoals Het Willem Breuker Kollektief en de Bik Bent Braam. Het werd al kleiner met het sextet All Ears en in de samenwerking met twee andere tenoristen in Reeds & Deeds. Logisch dus dat er nu dan het Frans Vermeerssen Trio is.

Vorig jaar kwam van het trio het album 'The Trail'  uit, die ook centraal stond in het concert. De titels van de twaalf nummers betekenen in de verschillende talen hetzelfde, namelijk "het pad" of "de weg", maar de muziek liep uiteen van langzame ballads tot een hectisch snelle solo op de sopraansax in het titelstuk van het album. Nijland en Jaspers kregen volop ruimte voor solo's en improvisatie, maar de muzikale wisselwerking bleef gesmeerd lopen. Indrukwekkend wat je met drie muzikanten neer kunt zetten!

Een beeldverslag: 24 maart in de Qbus het Frans Vermeerssen Trio met: Frans Vermeerssen tenor- en sopraansax, Dion Nijland bas, Thomas Jaspers drums.