Hiphopcollectief De Hoge Raad releasde hun album ‘Teneinde’, gebaseerd op Dante.

Lees voor gebruik de bijsluiter. Gebruik op eigen risico.

De Hoge Raad is een hiphopcollectief dat in 2022 meededen aan de Nobel Award. Het trad onder andere op in Patronaat in Haarlem, Resistor in Leiden, dB’s in Utrecht en de Kunstnacht van Nijmegen. De Hoge Raad bestaat uit Tom van Leur (rapper en producer), Jasper van Ham (basgitaar en producer), Piet Baudoin (elektrische gitaar en producer) en Joas Bakker (rapper). Wij zijn in 2020 als groep samen gaan werken. Jasper, Tom en Piet vormden samen een kunstcollectief en werkten in antikraakpand De Fabriek. Er ontstond met Joas, een vriend van Tom, inspiratie om muziek te gaan maken. Daaruit ontstond het album ‘Teneinde’. Op dit album levert rapper Timon Janssen een gastbijdrage en hoor je soms zangeressen Hannah Zeeman of Merle Helmus, die net als Joas in Leiden woont.

‘Teneinde’ is geïnspireerd door Dante’s 14e-eeuwse meesterwerk Inferno. Het verbeeldt een reis door de hel, vol stemmen van vervloekte zondaren die lijden tot in eeuwigheid en in angstaanjagende rapnummers uitleggen waarom ze hun noodlottige zonden zijn begaan. Het vagevuur en de hemel in hiphopvorm zullen de komende jaren verschijnen.

Medische bijsluiter


De Hoge Raad leverde de volgende bijsluiter bij:

WAARSCHUWING: Een levensgevaarlijk virus circuleert online. Volg deze vier stappen om te voorkomen dat jij en je telefoon muzikaal besmet raken.

Op het internet zijn criminelen actief die een audiobestand verspreiden dat permanente hersenschade kan veroorzaken. De mentale gezondheid en het moreel functioneren van meerdere Nederlanders is al onomkeerbaar aangetast door dit virus. Gelukkig is het makkelijk om jezelf hiertegen te beschermen door de onderstaande stappen PRECIES uit te voeren.

Het gaat om een misdaadcollectief dat in de onderwereld bekendstaat onder de naam De Hoge Raad. Het virus dat zij hebben gecreëerd hackt het denksysteem van luisteraars door hen te confronteren met de overduidelijke inconsistenties in hun eigen ideeën.

Zorg (als je leven je lief is) dat je op geen enkele manier met dit virus, getiteld TENEINDE, in aanraking komt. Dat doe je als volgt:

  1. Luister de komende maand geen Nederlandse hiphop

Het RIVM heeft code rood afgekondigd en adviseert dringend om de komende 30 dagen GEEN hiphop van vaderlandse bodem te beluisteren.

Elke vorm van Nederhop kan dodelijke gevolgen hebben. Zelfs als je niet zelf de Hoge Raad opzoekt, bestaat de mogelijkheid dat het algoritme van je streamingdienst automatisch deze zedeloze muziek in je wachtrij zet, zodat je zonder het zelf te willen aan het virus wordt blootgesteld.

Zodra je dit geluid eenmaal hebt gehoord kun je NOOIT meer terug. Blijf dus weg van Hollandse rapnummers en luister eens een maand alleen maar Mozart.

  1. Klik NIET op de onderstaande link

Het muzikale kartel achter TENEINDE heeft het virus geüpload op alle beschikbare streamingdiensten. Het lijkt erop dat herhaaldelijke blootstelling aan deze muziek de symptomen van besmetting verergert. Het zwaarst bekende geval had het album zo vaak geluisterd dat hij het zelfs aan zijn favorieten had toegevoegd. Zodra iemand dat stadium bereikt is de schade onomkeerbaar.

Pas dus op waar je op klikt. Klik in ieder geval NIET op deze link:

https://open.spotify.com/album/5XG991fWDh4c5hDLFSzZju?si=4QmNgGW1R-mB-zQOWvnHjA

  1. Deel TENEINDE nooit met je vrienden

Volgens cyberveiligheidsexpert J. Christus gaan er online verzoeken rond om het audiobestand te delen met anderen. Deze maken een razendsnelle, exponentiële verspreiding van het virus mogelijk. Stuur de bovenstaande link dus absoluut niet door naar je vrienden en familie.

Houd anderhalve meter afstand van mensen die airpods of koptelefoons dragen. Ook burgers waarvan je het niet zou verwachten zijn al besmet met De Hoge Raad. Verder raadt de Rijksoverheid aan om dit waarschuwingsbericht te delen met je netwerk om hen op de hoogte te brengen van het alomtegenwoordige gevaar.

  1. Bel de politie bij symptomen van het post-teneindesyndroom

Uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum blijkt dat 83% van de luisteraars van De Hoge Raad het post-teneindesyndroom ontwikkelen. Symptomen zijn: overmatig heroïnegebruik, zwartgallig nihilisme, krankzinnige krankzinnigheid, agressieve neigingen, antisociale gestoordheid, episodes van psychotisch prediken en het dwangmatig herhaaldelijk beluisteren van TENEINDE.

Ter bescherming van de samenleving worden alle besmette Nederlanders in isolatie opgesloten in de Extra Beveiligde Inrichting te Vught. Wees waakzaam. Herken je symptomen van het post-teneindesyndroom bij jezelf of je medeburgers, bel dan onmiddellijk de politie.

Nogmaals benadrukt de Rijksoverheid dat je deze instructies zorgvuldig dient op te volgen. Hoe verleidelijk het ook is om op de link te klikken en TENEINDE te beluisteren, doe het niet. Het landsbelang weegt in deze crisis zwaarder dan je individuele begeerten.

Alleen samen krijgen we TENEINDE onder controle.

P.S.: Sla jij (net als wij) lange analyses van overheidsexperts altijd over om gewoon de samenvatting aan het einde te lezen? Hier de TL;DR:

Het ondergrondse hiphopcollectief De Hoge Raad heeft een misdadig besmettelijk audiobestand online gezet onder de naam TENEINDE. Het beluisteren hiervan leidt tot ERNSTIGE hersenschade en morele degeneratie. Zorg er daarom voor je eigen veiligheid voor dat je onder geen beding op de volgende link klikt: https://open.spotify.com/album/5XG991fWDh4c5hDLFSzZju?si=4QmNgGW1R-mB-zQOWvnHjA