Met deze achttiende editie mogen we wel zeggen dat de Clubavonden van 3voor12 Leiden inmiddels de volwassenheid hebben bereikt. Op 2 maart 2023 was de kleine zaal van Gebr. de Nobel weer goed gevuld voor drie veelbelovende Leidse acts op deze achttiende Clubavond. Simon warmde de zaal langzaam op met zijn veelzijdige singer-songwriterliedjes, de indierockers van Panda Noir wisten het publiek te verleiden tot een dansje en met hun ‘Rock ‘n’ Roffa’ zorgde El Fatso voor een knallende slotact.

Simon

“We hebben Alphen geannexeerd,” grapt Jan Stroomer, die de presentatie van deze avond dit keer in z’n eentje doet. Vaste sidekick Esmé betreedt vanavond wel het podium, maar dan als zangeres van Panda Noir in plaats van als co-presentatrice. Waar Jan op doelt, is dat openingsact Simon Akroa uit Alphen aan den Rijn komt. Samen met zijn band, bestaande uit drummer Giordano en bassist Kevin Clarence brengt Simon een veelzijdige combinatie van eigen werk en covers, waaraan ze soms flink hun eigen draai hebben gegeven. Van John Mayer-achtige vibes naar country en wat meer stevige rock, tot een ietwat loungy uitvoering van Amy Winehouse’s ‘Valerie’ – een prima begin van de avond. 

Panda Noir

Voor Panda Noir is het de tweede keer dat ze op een Clubavond van 3voor12 Leiden spelen. Ze zijn de tweede act van de avond en presenteren ook nog eens hun debuut-ep. De stevige, energieke en tegelijk dromerige songs van hun nieuwe ep ‘Failed being wise’ komen live nog beter uit de verf dan op de plaat. Met opzwepende drums, gruizige synths, catchy gitaarlicks en uiteraard de heldere stem van zangeres Esmé zet de band een sterke set neer.

El Fatso

Naarmate de avond vordert neemt de line-up toe in stevigheid. El Fatso is zonder meer de hardste act van de avond. Ze omschrijven hun muziek als ‘Rock ‘n’ Roffa’, oftewel rock uit Rotterdam. Maar met bassist Ernst is daar toch een Leidse connectie. Hem kennen we ook wel als de presentator van de Nobel Award – ook ‘Leidse presentatoren als muzikant op het podium’ blijkt een thema van vanavond te zijn. El Fatso heeft ook net een nieuwe ep uit, getiteld ‘Bravado’ en ook daarvan horen we enkele nummers, zoals het nummer ‘White Noise’, over leven met tinnitus. Ook voor een liefdesliedje draaien deze zware rockers hun hand niet om, en zo vormt hun dynamische optreden een uitstekende afsluiter van een volwassen feestje.

De negentiende editie van de 3voor12 Leiden Clubavond vindt plaats op donderdag 1 juni 2023.