Michelle David & The True-tones zetten een indrukwekkende show neer waarin ze niet alleen muzikaal uitblinken, maar ook persoonlijke verhalen vertellen die raken. De Leidse Schouwburg biedt de perfecte locatie voor deze intieme en emotionele show.

Het decor is intiem en gezellig: een tapijtje op het podium, een oude muziekstandaard, kaarsen en geurstokjes. Het is alsof het publiek is uitgenodigd in de woonkamer van Michelle David voor een avond vol fantastische muziek en persoonlijke verhalen. Jong en oud zijn erbij.

Onno Smit, Paul Willemsen en Bas Bouma dragen alle drie een pak en spelen fantastisch. Maar het is Michelle David die echt de show steelt. Ze ziet er prachtig uit in een jurk met een mooi bloemenpatroon en straalt op het podium. Halverwege het eerste nummer trekt ze haar hakken uit en lijkt ze op blote voeten echt los te komen. Het publiek gaat vanaf dat moment ook mee en begint mee te knikken met de muziek.

Michelle vertelt: “Dit is de laatste show van de tour en daarom voelt het extra bijzonder. Het doel van deze tour was om muziek te herontdekken - maar ook mezelf.” Het is dan ook passend dat Michelle, die dertig jaar geleden haar carrière begon in Nederlandse musicals, het theaterpodium heeft teruggevonden na jaren op festivals en muziekpodia te hebben gespeeld.

De show heeft een perfecte opbouw, van energiek naar emotioneel en weer terug. In het middelste gedeelte van de show vertelt Michelle persoonlijke verhalen over haar jeugd, de dood van haar tante en haar moeder, en haar worsteling met kanker. Aan het einde van de show voelen de toeschouwers zich alsof ze Michelle David persoonlijk kennen.

Het slotdeel van de show is weer vol energie en is een spetterend einde, waarbij Michelle ervoor zorgt dat iedereen gaat staan en meedanst. Het publiek geniet van de muziek en de geweldige stem van Michelle David, die haar stem aanpast aan de fase van de show. In het middendeel maakt ze vooral gebruik van lage en rauwe tonen, terwijl ze in het laatste gedeelte hogere en helderdere tonen gebruikt. Tijdens de toegift doet ze een laatste uithaal om te laten zien hoe ongekend goed ze is, voor wie er nog durfde te twijfelen.

Al met al was ‘The Untold Stories’ een geweldige show die een diepe indruk heeft achtergelaten. Michelle David & The True-tones hebben bewezen dat ze niet alleen geweldige muzikanten zijn, maar ook performers die weten hoe ze het publiek moeten betrekken bij hun show.