Zaterdag 24 september 2022 vanaf 20:00 vindt History in concert plaats: een uniek concert in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De opkomende artiesten Nagasaki Swim, Joya Mooi en The Indien treden daarbij op. Muziek en geschiedenis worden vervlochten door afwisseling van speedlezingen, interviews en optredens. Jij kunt erbij zijn!

Één concert, drie optredens

Op zaterdagavond 24 september 2022 organiseren de Canon van Nederland en het Rijksmuseum van Oudheden samen History in Concert. Het wordt een combinatie van live optredens en geschiedenis en heeft als thema de Romeinse limes (de grens met forten die onder andere bij Leiden lag).

Naast speedlezingen en interviews treden er drie toffe artiesten op: indie-folkband Nagasaki Swim,  r&b/popzangeres Joya Mooi en de indiepop van The Indien. Er komt een podium in hal van het Rijksmuseum van Oudheden; je kunt dus moshen als een Romeinse soldaat bij fantastische artiesten met op de achtergrond de Egyptische tempel die daar staat. Vanwege het thema onderzoeken de artiesten de vraag: wat betekent een grens tegenwoordig nog?

Wie zijn deze artiesten?
Nagasaki Swim

Rotterdammer Jasper Boogaard zoekt zijn muzikale inspiratie in Philadelphia, Pennsylvania. Jaspers voorliefde voor folk en country, ambient en field recordings komen samen in muziek vol dromerige melodieën en melancholische meezingrefreintjes. De band die hij om zich heen verzamelde om de liedjes tot leven te brengen (Jim Luijten, Jasper Werij, Kat Kalkman) maakte al vele vlieguren in de Rotterdamse scene.

Joya Mooi
Joya Mooi verbindt wazige sonische verhalen met zoete melodieën en krachtige teksten en is een niet te stoppen kracht. De zangeres heeft haar eigen hybride van trappy R&B en droompop gecreëerd, waarin ze verhalen uit haar verleden en heden belichaamt. Haar nieuwe ep 'Blossom Carefully' werd opgepikt door de landelijke redactie van 3voor12.

The Indien
Moderne alt-pop, een passie voor psychedelia en soul uit de jaren 60 én een vocalist met een prachtige, hunkerende stem die elke luisteraars ziel raakt: The Indien is tijdloos. De producties van de band zijn rijk aan live-instrumentatie en creatieve invloeden. De band speelde al op grote festivals als Lowlands.

Kaartje kopen
History in Concert – Editie De Romeinse Limes vindt plaats op het 24 september, vanaf 20.00 uur, in het Rijkmuseum van Oudheden in Leiden. Tickets kosten €17,50, inclusief servicekosten, en zijn hier te koop.

Gratis kaartjes te winnen via 3voor12 Leiden

Als je goed je best doet, kun je ook gratis naar binnen bij History in concert! In combinatie met het RMO mogen we namelijk 3 keer 2 kaartjes weggeven via een actie! Wat moet je daarvoor doen? Er zijn drie categorieën waarin kaarten te winnen zijn, de winnaars verdelen we onder de beste inzendingen in drie categorieën:

a) Stuur een foto van jezelf als Romein of Bataaf

b) Stuur een gekke muziekfoto van jezelf met een historisch object

c) Bij welk historisch concert had je absoluut willen zijn - en waarom?

Hoe kun je die insturen? Dat kan tot maandag 19 september 2022 19:00 via onze insta, een Facebookpost aan ons of privébericht daar of via een mail. Vermeld “RMO-actie” bij je inzending. Per categorie mag iedereen één keer meedoen, maar je kunt aan alle drie de categorieën één keer meedoen, als je wilt. Als je gewonnen hebt, laten we het je dinsdag weten.

Onze redactie is afhankelijk en volkomen corrupt. Correspondentie over de uitslag is daarom zinloos.