3voor12 Leiden is hèt online, innovatieve, multimediale platform voor liefhebbers van (alternatieve) muziek uit Leiden e.o. Wij vormen de spin in het web voor de Leidse muziekscene: talent ontmoet talent, podium ontdekt veelbelovende act, fans beleven muziek.

We merken als redactie dat het contact met de artiesten in Leiden en omgeving in coronatijd wat verwaterd is. We hebben daarom het idee dat we allerlei gave releases missen en dat is jammer.

Daarom een oproep aan artiesten uit Leiden en omgeving: komt er een single, EP of album aan? Meld het ons! We kunnen niet aanalles aandacht besteden, dus plaatsing kunnen we niet garanderen. Alleen: als we er niet van weten, kunnen we er zeker geen aandacht aan geven. Geef het dus aan ons door en wie weet zie je bij ons een recensie of een artikel over jouw release!

Hoe zouden we die info graag willen hebben? Hier wat tips over hoe je onze aandacht trekt:

 

  1. Mail ons (liefst een paar weken van tevoren) over je release
    Gefeliciteerd! Je hebt iets gemaakt om trots op te zijn; je release komt er aan. Nu wil je er aandacht voor, en terecht. Stuur een paar weken van tevoren vast een heads-up naar 3v12leiden@gmail.com. Als je het op tijd doet, gaan we er in ieder geval van tevoren naar kijken en het (hopelijk) inplannen.
     
  2. Hoe willen we je bericht hebben?
    Laten we vast een paar punten noemen die we graag terugzien, vooruitlopend op een artikel. Wat we graag zouden zien is:
  • Een persbericht zodat we er een mooi stukje van kunnen maken (hier wat ideeën als  inspiratie). We hebben die het liefst in .docx-formaat, want .pdf plaatst vervelende regelafbrekingen bij kopiëren.
  • Een korte uitleg van je connectie met Leiden of omgeving (“We zijn een band uit Sassenheim”, “drummer Marijn woont in Katwijk”).
  • Een korte artiestenbio van jou of jullie (hier wat do’s en don’ts).
    • Zijn jullie een band? Noem jullie namen en wie welk instrument bespeelt; die info is online vaak lastig te vinden.
  • Publiciteitsfoto’s van hoge kwaliteit, met liefst minstens één liggende en minstens eentje die makkelijk als vierkante foto kan voor Insta.
    • Wil je de naam van de fotograaf vermeld hebben? Dat doen we graag; zet de naam dan in de bestandsnaam van de foto.
  • Een linkje waarmee we de muziek vast kunnen luisteren en het artikel vast kunnen voorbereiden.
  • Als je het helemaal luxe voor ons wilt maken, hebben we ook interesse in songteksten!

    3. Wat hebben we liever niet?
  • Persberichten over muziek zonder link naar onze regio (alles binnen de zevenhoek Voorschoten - Noordwijk en Katwijk - Alphen aan den Rijn en omgeving - de Bollenstreek).
  • Mails over coverbands, klassieke muziek en toneel en dans zonder live muziek of zang.
  • Een vaag bericht dat pas maanden later komt: “Hoi we hebben twee maanden geleden een nummer uitgebracht we vinden het zelf erg goed [geen link].” Die krijgen we af en toe, zorg dat jij niet diegene bent!

De ongelijke zevenhoek van het gebied van 3voor12 Leiden, zoals vastgesteld door geleerde geografen van de Universiteit Leiden.