Met hoge inflatie ga je graag hard voor weinig. Aflevering 15 van de 3voor12 Leiden Clubavond geeft daar zeker de kans toe, en met een vrijdag editie hoef je je geen zorgen te maken over de kater. Desondanks blijft 3 juni in het geheugen gegrift staan door de imposante acts. Strakke synths van Biek & Len als voorgerecht, een instrumentale bite van The Incredible Stacks, en Zuster Zonnebloem met verse nummers als toetje.

De sweet sixteen van de Clubavond vind plaats op donderdag 8 september, zelfde tijd, zelfde toko.

Biek & Len mogen na de aankondiging door Jan en Esmé uit de startblokken schieten. Pompende subwoofers en een denderende drummachine van Len geven samen met de meeslepende zang van Biek een 80s vibe af. Nederlandse tekst die lekker mee te blèren valt, een zangeres die zelf ook danst en schare fans die is afgereisd uit het verre Leiderdorp zetten de toon.  

The Incredible Stacks werken zich zo uit de naad dat ze zelfs zweetdoeken bij zich hebben. Het genre is garage disco, vandaar de monteurspakken. In het instrumentarium zijn aanwezig: gitaar, toetsen, drumstel, congatrom, koebel en tamboerijn (een fan mocht hem even vasthouden), en niets blijft onbenut. De set is eigenlijk één onafgebroken nummer. Vol het gas erin maar met genoeg bochten om te blijven boeien. 

Zuster Zonnebloem, winnaar van de Nobel Award 2021, sleept je mee naar Woodstock. Naast de gebruikelijke bangers krijgen we een voorproefje van een aankomend album. Het meditatieve 'Folklore' en het tegendraadse tempo van 'Wildflower' beloven veel goeds. Politiek betrokken wordt het tijdens het strijdbare 'Pocket Full Seeds', een nummer geschreven voor Oekraïne. De band is ook te zien tijdens Werfpop 9 juli!