Aanstaande zaterdag 23 februari is het tijd voor de negende editie van Peel Slowly and See. Het is de grootste editie tot nu toe, waarbij letterlijk alle hoeken en gaten van de Leidse Schouwburg benut worden. Het festival is als een kleurrijke en geurrijke fruitmand van uiteenlopende muzikale ontdekkingen. Op de langste line-up (18 acts) staat o.a. Pitou, met wie wij de druiven ontpitten voor dit smaakvolle interview.

Pitou

De Muzikale Fruitmand is een radio-programma van de EO, met geestelijke liederen en meditatieve momenten, dat al sinds 1971 wordt uitgezonden. De eerste single van boomlange Friese held Meindert Talma was het loflied '20 jaar muzikale fruitmand' (1995, Oetstar Rekkers). In aanloop naar het festival vroegen we een aantal Nederlandse acts om een boekje open te doen over hun verboden vruchten.

Pitou maakt sinds 2016 al veel tongen los met haar kleine klassiek ingestoken folkliedjes. Verschillende zijprojecten verder kwam zij in 2018 tot een goed aantal ep’s en singles, die stuk voor stuk de tranen wisten te trekken. We spraken haar over haar muzikale fruitmand in aanloop naar Peel Slowly and See!

Verboden vrucht

Het nieuwe jaar is natuurlijk net begonnen. Wat is voor jou een verboden vrucht?

“Dit jaar wil ik het schuldgevoel om teveel dingen, zoals sommige slechte gewoontes, mee te dragen achter mij laten. Het dingen teveel uitstellen is daarbij een van de gewoontes die ik heb.”

Appeltje

Met wie heb je nog een appeltje te schillen?

“Oei! Het zou wat zijn als ik dat hier nu zou verkondigen, in plaats van het tegen die persoon zelf te zeggen. Ik probeer dat soort dingen zo snel mogelijk uit de weg te helpen, in plaats van het mee te torsen. Het wandelt gemakkelijker als ik niet constant nog een kilo ongeschilde appels met me mee moet dragen.”

Kersen

De kers op de taart: Wat is je ultieme doel voor 2019?

"Ik ben aan het werken aan mijn album, en mijn doel is om daar met zoveel mogelijk aandacht en plezier aan te werken, en het op die manier af te krijgen. Naast het maken van mijn eigen muziek ben ik bezig met een ander project dat deze zomer uitgevoerd gaat worden, daar krijg ik heel veel energie van. Voor nu houd ik het nog even geheim, maar binnenkort zal bekend worden wat dat precies inhoudt."

Pitou
Peel Slowly and See 2019
23:00u - 23:30u
Kapelzaal

Blokkenschema