Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Stephen Fearing @ Qbus Club Leiden

Je muzikale week begint vroeg met deze dinsdag de Canadese folk singer-songwriter met Ierse roots Stephen Fearing. Zijn album 'Every Soul’s a Sailor' uit 2017 kreeg overal lovende kritieken. Nu komt de man met de warme, soulvolle stem en een indrukwekkende gitaartechniek eindelijk naar Leiden. Mis het niet!

Meer info

Martijn van Iterson @ De Twee Spieghels

Vanavond speelt Martijn van Iterson de hoofdrol in de Spieghels Special. "Vertrouwd en toch spannend; virtuoos en tegelijkertijd ingetogen; vakkundig maar niet al te ernstig," aldus onze recensie van de editie vorig jaar december. Het belooft een meestersessie te worden, een echte aanrader dus voor de jazzliefhebber of de muziekliefhebber op zoek naar net dat beetje glans in muziek- en uitgaansstad Leiden.

Meer info

Gare du Nord + Inge van Calkar @ Gebr. de Nobel

"Nog één keer knallen en dan een sabbatical!" Het is de uitgebreide en (voorlopig) laatste clubtour van de succesvolle urban jazz band Gare du Nord. Na ruim tien jaar onafgebroken toeren brengt de band, ter gelegenheid van het tienjarig jubileum, succesalbum 'Sex 'n' Jazz' voor het eerst en voor het laatst in zijn geheel live ten gehore!

In het voorprogramma Inge van Calkar. Een artieste die het aandurft met haar muziek op het scherp van de snede te gaan staan.

Meer info

Nobel Award voorronde 3 @ Gebr. de Nobel

Lilith, The Manatees, Static MomentEl Fatso en Inside Electron nemen deel aan deze derde voorronde van de Nobel Award. Van grungy punkgirlpower tot rock 'n' roffa, het is weer een spektakel aan stijlen die zullen strijden om een plekje in de finale. De volgorde van optreden is trouwens willekeurig, dus zorg dat je op tijd komt als je jouw favo act niet wilt missen!

Meer info

MaxFest071 @ Gebr. de Nobel

Vanavond is het dan eindelijk tijd voor de allereerste editie van MaxFest071. De mannen van Maximum Overdrive hebben voor deze avond maar liefst vijf bands uit Leiden en de regio uitgenodigd voor een onvergetelijke avond vol rock- en popgeschiedenis en eigen werk. Het programma is al bekend:

Kleine Zaal
19.30 – 20.15 Bald As Love
21.00 – 21.45 Grave Dohls
22.30 – 23.15 Helter Shelter

Grote Zaal
20.15 – 21.00 Morning View
21.45 – 22.30 10Electric
23.15 – 00.00 Maximum Overdrive

Meer info

Howie Reeve + Andrei Senkevich @ Vrijplaats Leiden

Howie Reeve is een waar en uniek solo-artiest die zijn basgitaar tot in de puntjes beheerst, alsof het een verlengstuk van hemzelf is.

Hij wordt deze avond bijgestaan door singer-songwriter Andrei Senkevich, die zijn indie folk uit Belarus komt spelen.

Meer info