Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Karel Boehlee @ De Twee Spieghels

Karel Boehlee speelt de hoofdrol in wederom een Spieghels Special. Opvallend is dat zijn muziek zeer populair is in Japan, want hij nam samen met de twee andere muzikanten van het Karel Boehlee Trio wel acht platen op voor een label uit dat land. Recentelijk ligt zijn focus meer op de funky ondertonen, en deze zullen in een avond waarin hij de regie heeft vast en zeker naar voren komen. Een aanrader dus!

Meer info

Paardekoper @ Gebr. de Nobel

Paardekooper ontleent zijn naam aan frontman Bas Paardekooper, een man die bluesrock ademt. Samen met companen André de Bruijn en Roel van Leeuwen tovert hij de zaal om in een rokerig café waar het zere hart regeert. Maar dat betekent niet dat deze act geen energie heeft. Integendeel, ze touren als het hun lust en hun leven is, dus ga ze zien voordat ze Leiden weer verlaten voor podia in verre oorden!

Meer info

Jennie Lena @ Gebr. de Nobel

Jennie Lena is een naam die je misschien nog kent van The Voice of Holland. In oktober kwam ze met een nieuwe album dat bruist van de verhalen en subtiele invloeden van een varia aan genres die haar met de paplepel zijn ingegoten. Thema’s uit het leven, universeel maar met een diep persoonlijk stempel. Wil je ook een intiem kijkje en mee kunnen genieten van heerlijke meezingers en lekkere oorwurmen, dan is dit het uitgelezen optreden daarvoor.

Meer info

Matthew Crosby @ NR111

Matthew Crosby komt helemaal uit Nashville om een huiskamerconcert te geven voor maximaal 30 personen. Wees er dus snel bij, zeker als je van lekker authentieke country houdt. Hij heeft al vele gave acts ondersteund, waaronder Jacqueline Govaert, maar ook in zijn uppie kan Crosby de sterren van de hemel spelen. Bovendien zijn bij de prijs van je ticket alle consumpties op de avond inbegrepen!

Meer info

Kozzeltov @ Galerie Café Leidse Lente

Kozzeltov is een formatie vol variatie, met oude rotten en relatieve jonkies die een mix van muzikale achtergronden zijn. Van klassiek geschoold tot roots in de punk, het is een wonder hoe het als één geheel klinkt. De stijl is vintage, de thema’s duister maar niet somber, en je weet nooit wat je te wachten zal staan bij het volgende nummer. Dit wordt dus een optreden vol verrassingen!

Meer info

Isabel Bermejo @ Sijthoff Cultuur

Isabel Bermejo is een veelzijdige vocaliste die zowel jazz als metal zingt, een interessante combinatie. Deze avond ligt de nadruk natuurlijk op de jazz, met een Iberische draai eraan. Invloeden van flamenco en zelfs rock worden verwerkt tot een exotisch en vurig produkt dat je zeker niet onberoerd laat. Het optreden is, samen met haar vaste band The Impact, akoestisch, en daarom niet minder explosief.

Meer info

Fiks @ Rockcafé Lazaru’s

De funky vogels van Fiks zijn wel vaker in Leiden te vinden, waar ze constant knetterende optredens verzorgen. Pas nog in de Leidse Lente, en natuurlijk afgelopen september op onze derde Clubavond, en ze worden met elke performance alleen maar scherper. Kunnen ze in dit bolwerk van lang haar en zware metalen ook de swing in het café krijgen? Vast en zeker!

Meer info

Nobel Award voorronde 2 @ Galerie Café Leidse Lente

Innovation, Magnavox Radio, Charlot Mae, Operation Hurricane en Bauwien nemen deel aan deze tweede voorronde van de Nobel Award. Van alternatieve rock tot new wave en singer-songwriter, het is weer een spektakel aan stijlen die zullen strijden om een plekje in de finale. De volgorde van optreden is trouwens willekeurig, dus zorg dat je op tijd komt als je jouw favo act niet wilt missen.

Meer info

Funked Up XL @ Scheltema

Tentempiés, Destructive Penguins, Animals of the Forest, Strik & Strak (als silent disco), Muji Roux, en Get The Funk Outta My Kitchen is de line-up voor deze editie van Funked Up XL (in samenwerking met het LIFF, dat trouwens ook gaande is deze week). Grote bands, kleine bands, dj's, pure funk, hiphop, silent disco, je kan werkelijk elke smaak proeven bij deze mega-uitvoering. Meerdere podia, dus je hoeft eigenlijk geen moment te wachten op de volgende act. Koop dat ticket plus een doosje blarenpleisters, want je gaat echt niet stilzitten!

Meer info